Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Τους 70.988 έφτασαν φέτος  οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, λιγότεροι από πέρυσι, καθώς το 2014 εισήχθησαν στα πανεπιστήμια 72.763 υποψήφιοι ενώ παράλληλα

καταγράφεται μεγάλη πτώση στις βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Αντίθετα πολύ χαμηλότερες είναι οι βάσεις σε αρκετές σχολές της περιφέρειας, ωστόσο σημειώνεται άνοδος στις οικονομικές και ξενόγλωσσες σχολές.

Τα αποτελέσματα απεστάλησαν χθες ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου και εκτυπώθηκαν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων οι οποίες προωθήθηκαν και αναρτήθηκαν στα σχολεία.

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι πληροφορούνται τα αποτελέσματα και μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

karkanasalΣτη Βοιωτία ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αλέκος Καρκάνας εξέφρασε την ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα δεδομένου οτι οι περισσότεροι υποψήφιοι πέτυχαν την εισαγωγή τους στις σχολές που επιθυμούσαν και συνεχάρη τους νέους πλέον φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειες των επιτυχόντων.

Παράλληλα αναφερόμενος σε όσους δεν εισήχθησαν στις σχολές που ήθελαν ή δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποιο τριτοβάθμιο ίδρυμα συνέστησε ψυχραιμία τονίζοντας οτι το μέλλον τους δεν τελείωσε τώρα με τις εξετάσεις αλλά τώρα αρχίζει.