Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Λιβαδειάς εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές σε Βοιωτία και Φθιώτιδα

Κοινοποίηση στα Social Media

Μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εξαρθρώθηκε, εγκληματική ομάδα ημεδαπών, μέλη της οποίας αφαιρούσαν με τη χρήση βίας ή αιφνιδιαστικά, χρυσά κοσμήματα από το λαιμό πεζών γυναικών, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας.

Πιό συγκεκριμένα την Παρασκευή το απόγευμα συνελήφθησαν δύο μέλη της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 35 και 27 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν δύο ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 28 και 23 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, καθώς και για αντίσταση.

Τα τέσσερα μέλη της σπείρας εντοπίστηκαν στην Αλίαρτο να επιβαίνουν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, για το οποίο στις 19 Αυγούστου είχε δηλωθεί κλοπή, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου.

Οι δράστες όταν κατάλαβαν οτι τους αντιλήφθηκαν οι  αστυνομικοί, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί εκμεταλλευόμενοι τη μορφολογία του εδάφους.

Ωστόσο ο 35χρονος και ο 27χρονος συνελήφθησαν, παρά την αντίσταση που προέβαλλαν ενώ οι άλλοι δύο κατάφεραν να διαφύγουν.

Όπως προέκυψε απο την  έρευνα οι δράστες αρχικά, είχαν αφαιρέσει αιφνιδιαστικά λίγες ώρες πριν, από δύο ημεδαπές που κινούνταν πεζές, στην περιοχή της Μαλεσίνας Φθιώτιδας και του Κάστρου Βοιωτίας αντίστοιχα, χρυσά κοσμήματα από το λαιμό τους.

Στη συνέχεια πήγαν στην ευρύτερη περιοχή του Ορχομενού και αυτή τη φορά αφαίρεσαν με τη χρήση βίας, πάλι από πεζή ηλικιωμένη, μία χρυσή αλυσίδα με σταυρό, που φορούσε στο λαιμό της, και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς προκείμενου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Επίσης στις 20 Αυγούστου το μεσημέρι είχαν “μπουκάρει” σε ένα σπίτι στη Δαύλεια Βκαι είχαν αφαιρέσει χρυσά κοσμήματα και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου 1.500 ευρώ.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το αυτοκίνητο, ενώ στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα τιμαλφή, που είχαν αφαιρέσει από τις ημεδαπές, τα οποία και θα του αποδοθούν.

Ακόμα διαπιστώθηκε, οτι ο 27χρονος το χρονικό διάστημα μεταξύ 14 και 19 Αυγούστου, ενέχεται σε 2 κλοπές αυτοκινήτων (του κατασχεθέντος και ενός ακόμη), καθώς και σε 2 κλοπές και 3 απόπειρες κλοπών από διάφορα καταστήματα σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Μαγνησίας (Λαμία, Αταλάντη, Βόλο και περιοχή Αλμυρού).

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με παρόμοια αδικήματα, ενώ χαρακτηριστικές περιπτώσεις αποτελούν δύο από τις παραπάνω απόπειρες κλοπών, στην περιοχή της Λαμίας, όπου για να εισβάλλει στα καταστήματα, έσπασε τα τζάμια με το αυτοκίνητο όχημα.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.