Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της ΛΑΡΚΟ

Κοινοποίηση στα Social Media

Απαντήσεις για την κατάσταση και το μέλλον της ΛΑΡΚΟ έλαβαν από τη νέα διοίκηση οι εργαζόμενοι στην εταιρία έπειτα από σχετικό αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων της επιχείρησης

Σύμφωνα με ενημέρωση του Δ.Σ. του Σωματείου “σκοπός της εταιρίας είναι η ομαλή λειτουργία της, η αύξηση παραγωγής, η μείωση του κόστους, και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας”.

Ωστόσο σε οτι αφορά τυχόν αποκρατικοποίηση της εταιρίας η διοίκηση σημείωσε πω ς δεν είναι δικό της θέμα αλλά ούτε υπάρχει κάποια τέτοια εντολή από την κυβέρνηση.

Σε οτι αφορά στην οικονομική κατάσταση σημειώνει πως λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης και της παρούσας χαμηλής τιμής του νικελίου τα οικονομικά της εταιρείας βρίσκονται σε δεινή θέση και για τον λόγο πρέπει να μειωθεί το λειτουργικό κόστος.

Για τη ρύθμιση της τιμής ηλεκτρικής ενέργειας γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες με την διοίκηση της ΔΕΗ για να βρεθεί από κοινού συμφέρουσα λύση εκατέρωθεν ενώ  μεταφέρεται για αργότερα η εξέταση της ανανέωσης εξοπλισμού μηχανημάτων λόγω των οικονομικών δυσχερειών της εταιρείας.

Για τον ίδιο λόγο την συγκεκριμένη στιγμή είναι δύσκολο το ενδεχόμενο προσλήψεων αλλά θα συζητηθεί με την τοπική διεύθυνση με βάση τις ανάγκες του μεταλλείου.

Το θέμα που αφορά στις εξομαλίσεις – ωριμάνσεις (τριετίες) θα εξεταστεί μελλοντικά ενώ οι αναβαθμίσεις του προσωπικού θα γίνονται σύμφωνα με τις ανάγκες του μεταλλείου.

“Πάνω σε όλα αυτά η δική μας απάντηση είναι ότι η παραγωγή δεν μπορεί να αυξηθεί λόγο ελλείψεων χωρίς την αγορά καινούριων μηχανημάτων, συντήρηση των παλιών, και χωρίς την πρόσληψη καινούριου προσωπικού για την επάνδρωση τους, και για την συντήρηση τους”, σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Γιάννης Φουρτάκας ο οποίος αφού ευχήθηκε στην καινούρια διοίκηση καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει επισήμανε ότι το θέμα ρύθμιση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας είναι πολιτικό και “πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δώσει λύση για την σωτηρία της εταιρείας”.