Σύλλογος Συνταξιούχων Βοιωτίας: Βόμβα στα θεμέλια του συνδικαλιστικού κινήματος των συνταξιούχων από τη «κυβέρνηση της αριστεράς»

Κοινοποίηση στα Social Media

Η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση, ταυτόχρονα με την ψήφιση του 3ου μνημονίου, προχωράει και σε μια σειρά προληπτικές ενέργειες για την προστασία του ενώ στόχος της είναι και το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος, «σταθερός αντίπαλος όλων των μέχρι τώρα συγκυβερνήσεων» τονίζει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δ.Υ. Ν.Βοιωτίας και οι συνεργαζόμενοι σύλλογοι Συνταξιούχων ΙΚΑ και ΟΑΕΕ

Οι συνταξιούχοι επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση δεν έχασε καθόλου καιρό για να «τακτοποιήσει» το συνδικαλιστικό κίνημα των συνταξιούχων και ψήφισε τον «οικονομικό στραγγαλισμό των συνταξιουχικών οργανώσεων με, προφανή φυσικά, σκοπό την διάλυσή τους για να γλυτώσει από τις κινητοποιήσεις τους για τα νέα μέτρα περικοπής των συντάξεων».

Τονίζουν δε πως «με δική της πρωτοβουλία, και όχι των «δανειστών», σε διάταξη που καταργεί τις κρατήσεις που κάνει το κράτος από τους πολίτες, «κόλλησε» και την εθελοντική συνδρομή που πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι (ενεργοί και συνταξιούχοι) για την κάλυψη των οικονομικών αναγκών των συλλόγων τους και η οποία, για λόγους πρακτικούς, γίνεται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους από τον μισθό ή την σύνταξη».

Με αυτό τον τρόπο –εκτιμούν- ότι εμποδίζει τους συλλόγους να εισπράξουν την συνδρομή των μελών τους, και τους οδηγεί σε οικονομική ασφυξία με σκοπό την διάλυσή τους.

«Μια «λεπτομέρεια» είναι η ακατανόητη κατάργηση της παρακράτησης των 0,30 ευρώ από τον μισθό και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων υπέρ της ΠΟΠΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων) στην οποία υπάγεται και ο Σύλλογός μας.

Είναι μια παρακράτηση εθελοντική (όποιος υπάλληλος δεν την θέλει μπορεί να την διακόψει) και γίνεται κάθε μήνα στους μισθούς και τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Γίνεται μέσω του Γενικού Λογιστηρίου και αποδίδεται στην ΠΟΠΣ για να καλύψει τις ανάγκες (ενοίκια γραφείων, ρεύμα, λειτουργικά έξοδα κλπ) της ίδιας και των 53 Συλλόγων ανά την Ελλάδα.

Αφορά χρήματα δικά μας που για λόγους πρακτικούς διεκπεραιώνεται με την συνδρομή του Γενικού Λογιστηρίου», υπογραμμίζουν οι συνταξιούχοι.

Και καταλήγουν τονίζοντας ότι αυτό γίνεται γιατί «θέλουν να διαλύσουν τους Συλλόγους των συνταξιούχων «που έχουν υποστεί βάναυσες περικοπές και επιβαρύνσεις την στιγμή που έχουν αναλάβει το πρόσθετο βάρος της συντήρησης των άνεργων παιδιών και εγγονών τους».