Επαφές με πολιτικά κόμματα ξεκινούν οι συνεταιριστές

Κοινοποίηση στα Social Media

Γύρο επαφών με σκοπό την ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων, αρχής γενομένης από τη ΝΔ, ξεκινά η συνδικαλιστική επιτροπή αγώνα που “γεννήθηκε”, αρχής γενομένης από τη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας στο Βόλο και οριστικοποιήθηκε σε αντίστοιχη μάζωξη στην Αθήνα το πρωί της Τρίτης.

Πρώτη επαφή θα γίνει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις 6 το απόγευμα της Τρίτης, έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου της Ένωσης Βόλου, Νικήτα Πρίντζου, ενώ θ’ ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις με ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ την επόμενη εβδομάδα και τη ΧΑ. Όπως έγινε γνωστό, απάντηση στην πρόταση για συνάντηση δεν υπάρχει από το γραφείο του πρωθυπουργού και ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.

Αναφορικά με το ρόλο της νεοσύστατης επιτροπής, ως στόχος τίθεται η προάσπιση των συμφερόντων των αγροτών και η εκπόνηση ενός σχεδίου ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτο Καραμίχα, την επιτροπή εθνικού χαρακτήρα πρέπει να αποτέλεσει το σύνολο των παρισταμένων στη σημερινή συνάντηση στο Κάραβελ, ενώ θα προκύψει εν συνεχεία ολιγομελές συντονιστικό όργανο, με εκπροσώπηση ει δυνατόν από όλη την Ελλάδα.

Με βάση σχετικές πληροφορίες, το υπόμνημα της επιτροπής των συνεταιριστών που θα δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς, θα περιλαμβάνει προτάσεις, μεταξύ άλλων, για αφολόγητο στα 12.000 ευρώ για αγρότες, αφορολόγητες άμεσες και έμμεσες επιδοτήσεις, 13% φόρο στη γεωργία και 8% στην κτηνοτροφία.

Στη συνάντηση του Κάραβελ συμμετείχαν 150 περίπου εκπρόσωποι συνεταιρισμών, συλλόγων και άλλων φορέων του αγροτικού κόσμου, ενώ ως αποτέλεσμά της, ομόφωνα αποφασίστηκε η ίδρυση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής έκφρασης των Ελλήνων αγροτών.
Μάλιστα, όπως τονίζεται σε σχετική διακήρυξη που εξέδωσαν οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη την οποία και υπογράφουν, στόχος της κίνησής τους αυτής είναι :

-Να συντονίσουν τις παραπέρα ενέργειες – κινήσεις τους προκειμένου να μην περάσουν τα φορολογικά και άλλα μέτρα που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση και τα οποία αν εφαρμοσθούν θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον αφανισμό των Ελλήνων αγροτών.

-Να συμβάλλουν με προτάσεις στην αναγκαία διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.

Για την επίτευξη των στόχων της η Εθνική Συνδικαλιστική Επιτροπή θα καταφύγει σε κάθε πρόσφορο μέτρο, αφού προηγούμενα εξαντλήσει κάθε διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αλέξανδρος Μπίκας