Εθνική Επιτροπή Αγώνα αποφάσισαν οι συνεταιριστές σε σύσκεψη στο Βόλο. Συμμετείχε και η ΠΑΣΕΓΕΣ

Κοινοποίηση στα Social Media

Η σύσταση Εθνικής Επιτροπής Αγώνα αποφάσισαν οι συνεταιριστές που συναντήθηκαν σήμερα, 4 Αυγούστου στο Βόλο με την συμμετοχή και της ΠΑΣΕΓΕΣ. Μάλιστα σύμφωνα με όσα τονίζουν στον ΑγροΤύπο, συμμετέχοντες στη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη, 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη στην Αθήνα όπου θα κληθούν εκπρόσωποι συνεταιριστικών οργανώσεων από όλες τις Π.Ε. (3 – 5 αντιπρόσωποι), οι οποίοι θα πρέπει απαραίτητα να είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Ο ρόλος της επιτροπής αυτής να αγωνιστεί οργανωμένα – προς όφελος των αγροτών – στα φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα που έρχονται, ενώ όπως μας αναφέρουν συνεταιριστές «η κυβέρνηση θα πρέπει να συνδιαλλαγεί με θεσμικά όργανα».

Υπενθυμίζουμε ότι οι συνεταιριστικές οργανώσεις Θεσσαλίας και εκείνες της Βορείου Ελλάδος εκπροσώπησαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιείται στις 11:00π.μ. στην ΕΑΣ ΒΟΛΟΥ στα γραφεία της, στην Α ΒΙΠΕ Βόλου.

Σκοπός της σύσκεψης, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά ήταν η άμεση συνεννόηση αντιμετώπισης της κατάστασης που διαγράφεται εάν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν δει τη δημοσιότητα για τους αγρότες.
Στη σύσκεψη έχει κληθεί και η ΠΑΣΕΓΕΣ, με τις συνεταιριστικές οργανώσεις να προειδοποιούν ότι ακόμη και εάν δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα των οργανώσεων, θα αναληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω πρωτοβουλίες. Ωστόσο η ΠΑΣΕΓΕΣ ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα.

Σχετικά με τη συνάντηση η ΠΑΣΕΓΕΣ εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο Τύπου

Σε συνάντηση 60 εκπροσώπων από 27 Αγροτικές και Συνεταιριστικές Οργανώσεις που έγινε στην Ένωση Βόλου παρουσία του προέδρου και του Γενικού Διευθυντή της ΠΑΣΕΓΕΣ, μετά από πολύωρη συζήτηση για τα επικείμενα φορολογικά μέτρα, το κοινό συμπέρασμα ομόφωνα είναι ότι οδηγούμαστε σε γενοκτονία των αγροτών.

Γι’ αυτό το λόγο αποφασίσθηκε ομόφωνα σύσκεψη όλων των Αγροτικών και Συνεταιριστικών Οργανώσεων της Χώρας στην Αθήνα, την Τρίτη 11 Αυγούστου προκειμένου να χαραχθεί κοινή και συντονισμένη δράση, κοινό συνδικαλιστικό πλαίσιο καθώς επίσης τη σύσταση Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής προκειμένου ν αντιμετωπίσει τα δύσκολα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας.

από http://www.agrotypos.gr/