Υποχρεωτικές οι εξετάσεις για τέσσερις μορφές καρκίνου

Κοινοποίηση στα Social Media

Όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, θα υπάρξουν υποχρεωτικές εξετάσεις για τέσσερις μορφές καρκίνου, που έχουν υψηλή συχνότητα εμφάνισης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», υπάρχει σκέψη να καλούνται να πληρώνουν μέρος του κόστους της θεραπείας τους οι πολίτες που θα αμελήσουν  τα επιβεβλημένα τσεκ – απ.

Το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας και θα θέσει σε διαβούλευση στους αρμόδιους φορείς αφορά τη μαστογραφία και το τεστ pap για τις γυναίκες, το PSA (προστατικό αντιγόνο) και την κλινική εξέταση του προστάτη για τους άνδρες, ενώ και για τα δύο φύλα θα επιβληθεί η διενέργεια κολονοσκόπησης και τεστ κοπράνων.

«Προσανατολιζόμαστε στο να θεσπίσουμε ως υποχρεωτικές τις προαναφερθείσες εξετάσεις και όσοι δεν είναι συνεπείς θα αντιμετωπίζουν ως ποινή την υποχρέωση να συμμετέχουν στο κόστος της νόσου, εφόσον αρρωστήσουν. Υπάρχει σκέψη να επωμίζεται ο πολίτης που δεν έχει κάνει τις εξετάσεις έως και το 50% του κόστους της θεραπείας του», ανέφερε ο κ. Κουρουμπλής.

από http://www.thepressproject.gr/