Σταματά και το “τοπικό” του ΟΣΕ Αθήνα – Λιανοκλάδι, προβλήματα σε σταθμούς και επιβάτες

Κοινοποίηση στα Social Media

Πρόσθετα προβλήματα για το επιβατικό κοινό της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας αλλά και για τους ενδιάμεσους σταθμούς αναμένεται να προκύψουν με τη κατάργηση των δρομολογίων  Αθήνα – Λιανοκλάδι και αντίστροφα.

Με αφορμή τα όσα σχετικά έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού με θέμα “Απαράδεκτη η σχεδιαζόμενη διακοπή των δρομολογίων των αμαξοστοιχιών 1511 Λιανοκλάδι – Αθήνα και 1510 Αθήνα-Λιανοκλάδι, που θα οδηγήσει στο κλείσιμο των σταθμών Δαύλειας, Αλιάρτου, ενώ πλέον οι κάτοικοι τόσο της Βοιωτίας όσο και της Φθιώτιδας δεν θα εξυπηρετούνται με φθηνό εισιτήριο στην εποχή των Μνημονίων”.

Όπως αναφέρει ο κ. Σταθάς υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες λόγω έλλειψης προσωπικού, σχεδιάζεται να “κοπούν” τα συγκεκριμένα λεγόμενα “τοπικά” δρομολόγια με το φθηνό εισιτήριο, τα μοναδικά που εξυπηρετούν τις περιοχές Δαύλειας και Αλιάρτου με κίνδυνο να κλείσουν οι εκεί σταθμοί, που εξυπηρετούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Καταλήγοντας ο Γ. Σταθάς ρωτά τον κ. Υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να μην σταματήσουν τα φθηνά δρομολόγια των παραπάνω αμαξοστοιχιών και να μην αποκλειστούν τελείως οι παραπάνω περιοχές και αν θα προβεί στην έκδοση ΦΕΚ για την εθελοντική επιστροφή των μεταταχθέντων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.