Στο πλευρό των αγροτών η παράταξη του Γιώργου Ζιώγα

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι στιγμές που περνάμε είναι κρίσιμες, όμως πιστεύουμε ότι η Αγροτική Παραγωγή πρέπει να αποτελέσει τη μεγαλύτερη μηχανή τροφοδοσίας για την στήριξη της οικονομίας της χώρας μας.
Ο αγροτικός πληθυσμός μειώθηκε δραματικά, ξεκληρίστηκε στην κυριολεξία. Αλλά και όσοι άντεξαν, έμειναν στην αγροτική παραγωγή και έκαναν επενδύσεις, σήμερα βλέπουν όλη τους τη δουλειά και την παραγωγή να την εκμεταλλεύονται έμποροι, μεσάζοντες, τράπεζες κλπ.
Οι αγρότες, δίνουν καθημερινά έναν εξαιρετικά δύσκολο αγώνα προκειμένου να ξεπεράσουν τα εμπόδια και να επιτελέσουν το έργο τους. Η κυβέρνηση με το νέο Μνημόνιο έχει βάλει στο μάτι και την Ελληνική αγροτιά. Το Μνημόνιο της συγκυβέρνησης απειλεί με αφανισμό ολόκληρους τους παραγωγικούς τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας.
Η πρόταση της κυβέρνησης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εξαθλίωση και την εγκατάλειψη τη γης. Τα μέτρα αυτά οδηγούν μοιραία σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Καλούμε την κυβέρνηση αντί των δυσβάσταχτων μέτρων και της βαριάς φορολογίας:
– Να φροντίσει για τη μείωση του κόστους παραγωγής στον αγροτικό τομέα.
– Να πάρει γενναίες αποφάσεις για τη μείωση των τιμών των αγροτικών εφοδίων.
– Να διεκδικήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερα κεφάλαια για την αγροτική παραγωγή.
– Να ελέγξει τους μεσάζοντες για να αποκτήσει ο αγρότης καλύτερες τιμές στα προϊόντα του.
– Να πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο που θα φέρει την ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα.
Οι αγρότες πρέπει και αυτοί να συμβάλουν στη εθνική προσπάθεια, με δίκαιη φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος στην κατεύθυνση ότι τους δίνεται η δυνατότητα και να παράγουν και να επιβιώνουν στηρίζοντας την οικονομία.
Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και ότι θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή που ο αγροτικός κόσμος βάλλεται από σκληρά μέτρα, με την εφαρμογή των οποίων ο αγρότης θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη γη του.
Ιδιαίτερα τώρα που στην περιοχή μας πολλοί νέοι άνθρωποι αποφάσισαν και άλλοι τόσοι σκέφτονται σοβαρά να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία δίνοντας μία ελπίδα για ανάπτυξη, για μείωση της ανεργίας και για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.  Αυτούς τους ανθρώπους το κράτος πρέπει και έχει υποχρέωση να τους στηρίζει με κάθε τρόπο.

Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Γιώργος Ζιώγας
Γιώργος Σκλάβος
Λουκάς Παπαιωάννου