“Κώλωσαν” οι Βοιωτοί, μπροστά οι Φθιώτες. Μπάλα παίζει και πάλι η Θεσσαλία (φωτό).

Κοινοποίηση στα Social Media

agrot-orx-1Μονόδρομο χαρακτήρισαν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες της Στερεάς, στην πρώτη περιφερειακή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο του Ορχομενού.

Η διστακτικότητα που παρατηρήθηκε κυρίως λόγω της συμμετοχής, ανάγκασε Στερεοελλαδίτες να μεταθέσουν τις αποφάσεις για τη μορφή των κινητοποιήσεων, στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στον Πλαταμώνα την ερχόμενη Κυριακή.

«Μπάλα», όπως όλα δείχνουν, θα παίξουν και πάλι οι Θεσσαλοί.

Στο πρώτο εγχείρημα των αγροτών για περιφερειακή συνεννόηση συμμετείχαν μέλη και εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων από τον Ορχομενό, τη Λιβαδειά, τη Λαμία, το Δομοκό, την Αλίαρτο, τη Θήβα, τα Βάγια και τη Λοκρίδα.

Οι αγρότες είναι πεποισμένοι ότι το νέο μνημόνιο και το φορολογικό του ερχόμενου Μάρτη τους οδηγεί στην εξαθλίωση και κατ’ επέκταση στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας.

Κατηγορηματικά υποστήριξαν ότι εγκαταλείπουν τα πολυσέλιδα αιτήματα των παλιών μπλόκων της Εθνικής οδού και μπαίνουν στις νέες κινητοποιήσεις με μία και μόνη απαίτηση, τη μείωση του κόστους καλλιέργειας.

Ένταση προκλήθηκε στη σύσκεψη από την τοποθέτηση προέδρου του Αγροτικού συλλόγου Ορχομενού, ο οποίος υποστήριξε ότι με 30 τρακτέρ δεν βγαίνει στον αγώνα, τη στιγμή που το σύνολο των παραβρισκόμενων είχε πεισθεί ότι τα μπλόκα είναι μονόδρομος.

Ενδεικτικό της κατάστασης που ακολούθησε ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρξε συγκεκριμένη απόφαση στη σύσκεψη, για την μορφή του αγώνα, προκειμένου να μεταφερθεί η πρόταση της Στερεάς στην πανελλαδική σύσκεψη του Πλαταμώνα ενώ δεν τέθηκε σε ψηφοφορία και η πρόταση του αγρότη- αντιπροέδρου του Αγροτικού συλλόγου Σωληναρίου Γιώργου Τακμάκη, για προσυγκεντρώσεις των τρακτέρ στις 20 του Γενάρη στις κεντρικές πλατείες των χωριών ως πρώτο βήμα σε αυτές τις νέες κινητοποιήσεις.

Οι σκληροί πρώτης περιφερειακής σύσκεψης αποδείχθηκαν οι Φθιώτες, Δημήτρης Δημογιάννης από τη Λαμία και ο Κώστας Γεωργίου από τη Λοκρίδα που βλέπουν ως μοναδική διέξοδο στο αδιέξοδο που ανοίγεται μπροστά τους την κάθοδο στους δόρμους.

Ο αδύναμος κρίκος της συγκεκριμένης σύσκεψης ήταν οι Βοιωτοί και κυρίως οι τρικομματικοί του καναπέ.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πανελλαδική συνεδρίαση με τη δέσμευση το viotianet να αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο.

agrot-orx-4 agrot-orx-3 agrot-orx-2