Σε σεμινάριο υψηλών προδιαγραφών εξελίχτηκε η “Ημερίδα” με θέμα “Πες όχι στα αναβολικά”

Κοινοποίηση στα Social Media
  • Την κεντρική ομιλία – με πλούσια αναφορά στον αγώνα που κάνει η εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨ και ο ΣΕΓΑΣ για την αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών  – έκανε ο πρώην Υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Κατσιμπάρδης

Στην ομιλία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κύριος Σταύρος Κοντονής, αφού επαίνεσε τους διοργανωτές της ¨Ημερίδας¨, αναφέρθηκε και στις μέχρι τώρα θετικές πρωτοβουλίες που έχει πάρει γύρω από το θέμα των αναβολικών. Παράλληλα φάνηκε θετικός στην πρόταση του Γιώργου Κατσιμπάρδη να δημιουργηθεί ¨Σώμα Δίωξης Αναβολικών¨ με επικεφαλής Εφέτη Δικαστή που θα πλαισιώνεται από αθλητιάτρους και έμπειρους αστυνομικούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο τόνο στην ¨Ημερίδα¨ έδωσε το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου κυρίου Ιερωνύμου που διάβασε ο Πρεσβύτερος κύριος Αντώνιος Μπεζαϊτης και έχει ως εξής: «Χαιρετίζω την ¨Ημερίδα¨ με θέμα ¨Νίκησε καθαρά, Πες όχι στα αναβολικά¨. Το ¨ευ αγωνίζεσθαι¨ αποτελεί την αταλάντευτη ηθική επιταγή στο χώρο της άθλησης. Μια παγκόσμια συλλογική συνείδηση που διαμορφώθηκε, αιώνες τώρα, με αφετηρία αυτή την επιταγή. Πολιτισμοί ολόκληροι ποτίστηκαν και γονιμοποιήθηκαν την τίμια αυτή ιδέα. Σήμερα η πρόκληση των αναβολικών θέτει σε δοκιμασία τις αξίες μας. Ας σταθούμε έντιμοι με την ιστορία μας. Συγχαίρω τους διοργανωτές της ¨Ημερίδας¨ και εύχομαι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός να ευλογήσει πλουσίως τις εργασίες».

Υ.Γ.

Οι εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις των εισηγητών – της Καθηγήτριας Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Προέδρου του ΕΣΚΑΝ ΧΑΡΑΣ ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, του Αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ, του PhD Καθηγητή Φυσικής Αγωγής, Αντιπροέδρου του ΣΕΓΑΣ και Μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (Ε.Α.) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΑΚΟΥ, του Εθνικού Προπονητή του ΣΕΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Στίβου, Μέλους της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου (ΕΑ), ως εκπροσώπου των αθλητών και αθλητριών της Ευρώπης ΠΕΡΙΚΛΗ ΙΑΚΩΒΑΚΗ και του Προέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθήνας ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ – θα περιληφθούν σε ειδικό έντυπο που θα εκδοθεί .

kats3 kats2