Χρειάζεται η στήριξη της κυβέρνησης τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Έντονες είναι οι εσωκομματικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές και τα προαπαιτούμενα που ψηφίζονται τις τελευταίες μέρες.

“Έξι μήνες μετά τη μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Γενάρη και 3 βδομάδες μετά το σαρωτικό και περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, η χώρα μας και η κυβέρνηση μέσα από μια σφοδρή και ταξική σύγκρουση με τους “θεσμούς” της ΕΕ, βρίσκεται να συνθηκολογεί υπογράφοντας μια επώδυνη συμφωνία. Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια άμυνα στα σχέδια κύκλων της ΕΕ για “αριστερή παρένθεση” και χρεωκοπία άτακτη ή τύπου Σόιμπλε” αναφέρει μεταξύ άλλων κατά πλειοψηφία απόφαση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας.

Οι εξελίξεις αυτές έχουν επιβάλλει μια διχαστική κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος και της Κ.Ο, δημιουργώντας” μια δικαιολογημένη εσωστρέφεια, περίσκεψη και απογοήτευση στη βάση του κόμματος”.

Η Ν.Ε Βοιωτίας πιστεύει ότι “δεν είναι τώρα η ώρα της εσωκομματικής, πολιτικής, ιδεολογικής ή τασικής δικαίωσης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος της ανάδειξης και διόρθωσης των μεγάλων λαθών του 6μήνου”.

Εκτιμά δε πως η ενότητα είναι σημαντική και απαιτείται σειρά ενεργειών.

Πιο συγκεκριμένα όπως επισημαίνει “πρέπει να υπάρξει ένα ικανό χρονικό διάστημα μορατόριουμ, αποσυμπίεσης και ειλικρινούς διαλόγου”, να στηριχθεί η κυβέρνηση “στο δύσκολο ίσως και ουτοπικό δρόμο της άμβλυνσης των συνεπειών της συμφωνίας και να αναδειχθεί η αναγκαιότητα “κουρέματος” του χρέους

Καταλήγοντας τονίζει οτι πρέπει “να υπηρετηθεί από όλους η ενότητα του κόμματος όχι ως ρητορικό αίτημα, αλλά δρομολογώντας όλες τις καταστατικές διαδικασίες που θα ανοίξουν ή θα συνεχίσουν το διάλογο για τα μεγάλα ζητήματα που μας διχάζουν αλλά συγχρόνως θα επεξεργαστούμε και όλες τις λύσεις που θα μας απεγκλωβίζουν το συντομότερο δυνατό από την επαχθή συμφωνία”.