Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση επιτροπής Υπεράσπισης του “Όχι μέχρι τέλους” στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Συγκέντρωση για τη δημιουργία Επιτροπής Υπεράσπισης του “Όχι μέχρι τέλους” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στη Λιβαδειά.

Οι λιγοστοί συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο νέο μνημόνιο και τόνισαν μεταξύ άλλων: “Την Κυριακή 5 Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα βροντερό και περήφανο όχι σε όλα αυτά που πνίγουν τη ζωή του. Καταψήφισε τη λιτότητα, την ανεργία, την ελαστική εργασία, τη φοροληστεία, τις αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις», τις ιδιωτικοποιήσεις. Είπε ΟΧΙ στα μνημόνια και τους εκβιασμούς της ΕΕ, του ΔΝΤ, της εργοδοσίας, των αγορών και των τραπεζιτών, των ΜΜΕ και όλου του εγχώριου και διεθνούς κατεστημένου, που στήριζε μανιασμένα το ΝΑΙ. Έστειλε στα σκουπίδια την οικονομική τρομοκρατία των ουρών στα ΑΤΜ, τη μαύρη προπαγάνδα των ΜΜΕ αλλά την προδοτική στάση πολλών κατ’ όνομα εργατικών συνδικάτων. Απαίτησε μια καλύτερη ζωή και όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, ένα δρόμο ρήξης και όχι μια πορεία υποταγής”.

Παράλληλα χαρακτήρισαν ταπεινωτική συμφωνία της Κυριακής 12 Ιουλίου υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μια συμφωνία που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά “νέο μνημόνιο και μάλιστα, με μέτρα αντίστοιχα (αν όχι χειρότερα) με αυτά που ο λαός είχε καταψηφίσει μια βδομάδα πριν, με ποσοστό 61,3%”.

Επεσήμαναν δε οτι “ήρθε η ώρα να μιλήσει το όχι της μαζικής δράσης και της ρήξης, το όχι μέχρι τέλος.

Και κατέληξαν: “Συνεχίζουμε αταλάντευτα και ανυποχώρητα, κόντρα στις πιέσεις και την υποταγή να βροντοφωνάζουμε, να υπερασπιζόμαστε και να παλεύουμε για να κερδίσει το πραγματικό, λαϊκό όχι στα παλιά και νέα μνημόνια. Το όχι στους εκβιασμούς της ΕΕ και του ΔΝΤ στο όνομα του χρέους. Για να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή μνημονιακή συμφωνία της κυβέρνησης και η ένταξή μας στον ESM. Να σπάσει η φυλακή του χρέους, με την πλήρη διαγραφή του, και η μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Να περάσουν οι τράπεζες στο δημόσιο έλεγχο και να λειτουργούν σε όφελος του λαού και όχι του κέρδους”.