Παρών από Γ. Σταθά και Θ. Σκούμα, δεν ψήφισαν εξουσιοδότηση για νέα μέτρα λιτότητας, απών ο Β. Κυριακάκης, δηλώσεις των Βουλευτών

Κοινοποίηση στα Social Media

Αποδέκτες συγχαρητηρίων από πλήθος Βοιωτών πολιτών είναι από το πρωί οι βουλευτές Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς και Θανάσης Σκούμας.

Οι δύο Βουλευτές στην χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για την εξουσιοδότηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και κυβερνητικών στελεχών προκειμένου να διαπραγματευτούν τα νέα μέτρα λιτότητας και τους τελικούς όρους της συμφωνίας με τους δανειστές ψήφισαν παρών και δεν έδωσαν την έγκρισή τους ενώ προς την ίδια κατεύθυνση και ο Βουλευτής Φθιώτιδας Βασίλης Κυριακάκης ο οποίος ωστόσο προτίμησε να απουσιάσει.

Πιό συγκεκριμένα κατά την ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής «παρών» ψήφισαν οι Αγλαΐα Κυρίτση, Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Λαπαβίτσας, Ιωάννα Γαϊτάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης (υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) και Στάθης Λεουτσάκος.

«Όχι» ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα ενώ απουσίασαν  οι: Γ. Βαρουφάκης, Ελ. Αυλωνίτου, Ελ. Σωτηρίου, Β. Χατζηλάμπρου, Ρ. Μακρή, Β. Κυριακάκης και Δ. Κοδέλας.

Ο αγώνας συνεχίζεται τόνισε σε δηλώσει του ο Γ. Σταθάς για ακόμα μια φορά κάλεσε τον λαό να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα του χωρίς να κάνει γι΄ αυτό καμία ανάθεση σε κανέναν.

“Ο αγώνας σε τελειώνει εδώ, ο αγώνας συνεχίζεται” είπε ο κ. Σταθάς και συμπλήρωσε: “Η κατάσταση είναι δύσκολη και στον αγώνα που κάνουμε θέλουμε το λαό κοντά μας. Ο κόσμος της εργασίας, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι αγρότες πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και γι΄ αυτό να μην κάνουν ανάθεση σε κανένα και σε καμία κυβέρνηση, αυτό υποστήριζα και πριν από τις εκλογές και αυτό υπογραμμίζω και τώρα. Εμείς που προερχόμαστε από αυτόν τον λαό γι΄ αυτόν θα παλαίουμε, θα δώσουμε την μάχη μέχρι το τέλος”.

Να θυμίσουμε οτι ο Γιάννης Σταθάς είναι και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς από τους πρώτους που διαφώνησε και εμπράκτως και κατήγγειλε από την αρχή την εφαρμογή των μνημονίων ενώ μαζί με εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων είχαν καταθέσει και προσφυγή κατά του πρώτου Μνημονίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο Θ. Σκούμας δήλωσε μεταξύ άλλων: “Ψήφισα παρών, εκφράζοντας την αντίθεση μου στον εγκλωβισμό της χώρας και του λαού στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της μνημονιακής εξάρτησης. Ο ελληνικός λαός με την ελεύθερη έκφραση του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απέρριψε τη λιτότητα και το τελεσίγραφο των δανειστών.

Σύμφωνα με τον κ. Σκούμα αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν την πραγματική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την οποία στηρίζει, αλλά συνιστούν το αποκορύφωμα ενός ασφυκτικού εκβιασμού και ωμής απειλής από τους δανειστές.

“Είναι επιτακτική ανάγκη να αναζητηθεί λύση, έξω από το πλαίσιο της λιτότητας και του ευρωπαϊκού ιερατείου, με διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, στήριξη των λαϊκών αναγκών και αναπτυξιακή προοπτική”, κατέληξε.