ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά, Με τη διοίκηση του ΙΚΑ συναντήθηκαν Γ. Σταθάς και Γ. Πούλου

Κοινοποίηση στα Social Media

Υλοποιείται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού  Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης Δημήτρη Στρατούλη προς τον Βουλευτή Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά για επαναλειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Λιβαδειά.

Να θυμίζουμε οτι για την επαναλειτουργία του ΚΕΠΑ στην Λιβαδειά είχε κατατεθεί πρόσφατα ερώτηση από τον Γ. Σταθά ενώ σχετική επιστολή προς τον κ. Στρατούλη είχε αποστείλει η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

Σήμερα το πρωί ο Γ. Σταθάς και η Γ. Πούλου συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον Διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Θεωνά και για ακόμα μια φορά έθεσαν την επιτακτική ανάγκη επαναλειτουργίας Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στη Λιβαδειά.

“Το ΚΕΠΑ Λιβαδειάς το οποίο εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς και της Λοκρίδας καταργήθηκε το 2011. Απο τότε, ΚΕΠΑ λειτουργεί μόνο στη Θήβα, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι (καρκινοπαθείς, ανάπηροι, ΑΜΕΑ κ.α.) να ταλαιπωρούνται, να αναγκάζονται να πληρώσουν έξοδα μετακίνησης -χωρίς να έχουν τους οικονομικούς πόρους-  αλλά και να μην εξυπηρετούνται λόγω της υποστελέχωσης και  υπολειτουργίας του. Η λειτουργία του στη Λιβαδειά θα αποσυμφορίσει το ΚΠΕΑ στη Θήβα με αποτέλεσμα την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του νομού”, τόνισε ο κ. Σταθάς

Η Γ. Πούλου επεσήμανε: “Η κατάσταση σήμερα είναι απαράδεκτη και ως αποτέλεσμα έχει σειρά προβλημάτων με κυριότερο αποτέλεσμα πέρα την επιβάρυνση των ασθενών με την μετακίνηση στη Θήβα, να σημειώνονται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των Ατόμων με Αναπηρία και στην επανένταξή τους στο προνοιακό επίδομα, όπως και στην είσπραξη των προνοιακών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Λεβαδέων, η οποία υποστηρίζει διοικητικά όλους τους Δήμους του νομού Βοιωτίας. Η άμεση επαναλειτουργία ΚΕΠΑ στη Λιβαδειά είναι αναγκαία”.

Η διοίκηση του ΙΚΑ από την πλευρά της κινούμενη στο πλαίσιο της πολιτικής βούλησης του αναπληρωτή υπουργού Δ. Στρατούλη για επίλυση του θέματος έκανε γνωστό οτι σύντομα θα λειτουργήσει γραφείο ΚΕΠΑ και στη Λιβαδειά όπου εκεί οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις ενώ θα λειτουργεί και επιτροπή για την πραγματοποίηση των εξετάσεων.