Ξεκάθαρο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος λένε τα στελέχη της ΝΔ στη Βοιωτία και ξεκινάνε την πορεία για νέα αρχηγό

Κοινοποίηση στα Social Media

Τους πολίτες σήμερα δεν τους ενδιαφέρουν οι κομματικές διαδικασίες αλλά η επίλυση των προβλημάτων τους, τονίζει ο Γ. Καράμπελας

Ξεκάθαρο είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος σύμφωνα και με τα στελέχη της Ν.Δ. στη Βοιωτία που τονίζουν οτι αυτή την υπεροχή το Αλέξης Τσίπρας πρέπει να την εκμεταλλευτεί για το καλό του λαού. Σε οτι αφορά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά επισημαίνουν οτι ήταν αναγκαία.

“Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι ξεκάθαρο και δεν χωράει καμία παρερμηνεία. Ο κ. Τσίπρας και το επιτελείο του κομματικά τουλάχιστον με εξαιρετική στρατηγική κέρδισαν τον ελληνικό λαό”, σημείωσε σε δηλώσεις του στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρώην Βουλευτής Γιάννης Καράμπελας και συμπλήρωσε: “Αποτέλεσμα αυτής της μεγάλης νίκης ήταν και η παραίτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης αμέσως καθώς και ένα σημαντικό βήμα που έγινε, η σύγκληση των πολιτικών αρχηγών. Ο πρωθυπουργός έδειξε οτι εκείνος έχει στα χέρια του τη διακυβέρνηση της χώρας, παίρνει πρωτοβουλίες και δεν άγεται και φέρεται από την αντιπολίτευση. Ας ελπίσουμε αυτή τη δύναμη που έχει εντός Ελλάδας να την χρησιμοποιήσει προς όφελος των πολιτών”.

Σε οτι αφορά τις εξελίξεις στην ηγεσία του κόμματος επεσήμανε: “Η έλλειψη αξιοκρατίας στη ΝΔ το τελευταίο διάστημα και η στρατηγική που ακολουθήθηκε έχει οδηγήσει τουλάχιστον από τις ευρωεκλογές και μετά από το ένα λάθος σε άλλο μεγαλύτερο. Δεν είναι δυνατόν μείς που ήμασταν υπέρ της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων να είμαστε σε μια παράταξη που δεν έχει στόχο και γνώμονα την αξιοκρατία αλλά τις φιλικές και άλλες σχέσεις”.

Με δεδομένη αυτή τη κατάσταση για τον κ. Καράμπελα ήταν φυσικό επακόλουθο οτι η Ν.Δ. θα έφτανε σε αυτό το σημείο.

Καταλήγοντας ο Γ. Καράμπελας τόνισε: “Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο πολίτης και ο νεοδημοκράτης -όσοι έχουν απομείνει- αυτή τη στιγμή το τελευταίο που τους νοιάζει είναι η διαδικασία για το νέο αρχηγό. Αυτό που νοιάζει τώρα τον έλληνα πολίτη είναι να σταματήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα οι ουρές στις τράπεζες και να επανέλθει η σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή τους”.

 

Ο επίσης πρώην Βουλευτής Ανδρέας Κουτσούμπας αφού σημείωσε οτι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την μεγάλη νίκη του κ. Τσίπρα στο δημοψήφισμα συμπλήρωσε: “Πήρε αυτό που ήθελε και εύχομαι να το αξιοποιήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι όπως έχει υποσχεθεί στον ελληνικό λαό και δεν θα κωλυσιεργήσει όπως έκανε για πέντε μήνες”.

Σχολιάζοντας την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά είπε μεταξύ άλλων: “Αφουγκραζόμενος το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, τους πολίτες, τα μέλη του κόμματος, τη νεολαία, διαπίστωνα μέσα από τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους οτι η ΝΔ δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο με αρχηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Κάναμε με αρκετά στελέχη της ΝΔ πολλές κινήσεις για να τον πείσουμε να δρομολογήσει άμεσα τις εξελίξεις και τώρα δικαιωνόμαστε”. Κατέληξε λέγοντας: “Θέλω να πιστεύω οτι η παραίτησή του οδηγεί σε μια νέα αρχή για τη ΝΔ ώστε να αποτελέσει μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη”.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας Γιώργος Λιανός αφού αμφισβήτησε το ερώτημα του δημοψηφίσματος λέγοντας πως στο τραπέζι δεν υπήρχε η πρόταση των δανειστών στην συνέχεια έκανε λόγο για “ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνη του λαού στην κυβέρνηση για να προχωρήσει άμεσα σε μια βιώσιμη λύση που μα μην είναι χειρότερη από τα 8 δις πόσο μάλλον από το mail Χαρδούβελη”.

Αναφερόμενος στην παραίτηση Σαμαρά υποστήριξε πως “λειτούργησε ως μια εκτόνωση στο βαρύ κλίμα που είχε απλωθεί πάνω από το κόμμα σε όλη την Ελλάδα”.

Παράλληλα επεσήμανε οτι οι διαδικασίες για τις υποψηφιότητες και την ανάδειξη του νέου αρχηγού έχουν αρχίσει υπογραμμίζοντας πως  ο νέος πρόεδρος πρέπει να είναι ένα νέο πρόσωπο όχι μόνο ηλικιακά αλλά σε ιδέες και νοοτροπία.

 

Τέλος η πρόεδρος Ο.Ν.ΝΕ.Δ. ΔΗΜ.Τ.Ο. Λιβαδειάς Μαρία Παπαλουκά σε άρθρο της τονίζει μεταξύ άλλων: “Η μόνη παράταξη που μπορεί να υποστηρίξει τη φιλοευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας είναι η Νέα Δημοκρατία. Ως σύνολο, ως ιδεολογία. Ειδικά μετά την παραίτηση του Προέδρου Αντώνη Σαμαρά και τον ορισμό μεταβατικού προέδρου γίνεται πιο επιτακτική ανάγκη για ισχυροποίηση της με τη συμμετοχή όλων μας όπως έγινε το 2009 με τις πρωτόγνωρες εσωκομματικές διαδικασίες και το άνοιγμα του κόμματος προς την κοινωνία”.

Επίσης δεν παραλείπει να σημειώσει οτι ο Αντώνης Σαμαράς “αναμφισβήτητα είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ιστορία της χώρας και της ΝΔ” και καταλήγει; “Αυτό όμως δεν αναιρεί και αρκετά λάθη όσων αφορά κυρίως στα εσωτερικά της ΝΔ και γι’ αυτό το λόγο έκανε με ευσυνειδησία πίσω. Μπορεί να ήρθε η ώρα να παραιτηθεί απ’ το αξίωμα του, δεν ήρθε όμως η ώρα που η ιστορία θα τον δικαιώσει για τις επιλογές του”.