Οι Ολλανδοί αγνοούν επιδεικτικά τον Ντάισελμπλουμ

Κοινοποίηση στα Social Media

Δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από την Ολλανδία θα επισκεφθούν την Ελλάδα μέσα στις ερχόμενες εβδομαδες, πιθανόν φέρνοντας μαζί τους λίγα παραπάνω μετρητά, όπως αναφέρουν οι ταξιδιωτικές συστάσεις σε όλο τον κόσμο για την Ελλάδα,  αψηφώντας, ωστόσο, μια πιθανή προοπτική της Ελλάδας εκτός ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ολλανδικού Dutchnews.nl, ο tour operator ANVR αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως ο κόσμος ακυρώνει τις διακοπές του στην Ελλάδα. Εκτός από την ανάγκη να έχουν μαζί τους μετρητά, ”είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα τα υπόλοιπα λειτουργούν ομαλά στην Ελλάδα” δήλωσε ο διευθυντής της ANVR Frank Oostdam.

Οι ελληνικές τράπεζες, αναφέρει η εφημερίδα, θα παραμείνουν κλειστές καθ΄όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και οι αναλήψεις από τα ΑΤΜs περιορίζονται στα 60 ευρώ ημερησίως, παρότι τα όρια αυτά δεν ισχύουν για τους ξένους τουρίστες. ”Ας μην περιπλέκουμε τα πράγματα. Θα πάμε διακοπές” δήλωσε η Judith Veldman από την περιοχή Leeuwarden, η οποία αναχώρησε την Κυριακή για διακοπές οκτώ ημερών στην Κω.

Η ολλανδική ταξιδιωτική εταιρεία Corendon δήλωσε ότι οι τουρίστες που ξεμένουν από μετρητά θα είναι σε θέση να αποκτούν χρήματα στα χέρια τους από τους τοπικούς αντιπροσώπους της. ” Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι υπάρχουν αρκετά μετρητά και στα 7 νησιά όπου στέλνουμε κόσμο” δήλωσε εκπρόσωπος τύπος της εταιρείας. ”Αν οι τουρίστες δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τα ΑΤΜs , μπορούν να αγοράσουν χρήματα από το site μας”.

Μέχρι στιγμής, κανείς δεν έχει ακυρώσει για λόγους που σχετίζονται με την κρίση στην Ελλάδα, παρότι οι τελευταίες κρατήσεις παρουσιάζουν μικρή κάμψη, είπε ο εκπρόσωπος της Corendon.

Πηγή: Εφημερίδα Επένδυση, Παρασκευή 3 – Κυριακή 5 Ιουλίου 2015