Όχι στην πρόταση και των θεσμών και της κυβέρνησης λέει το ΚΚΕ

Κοινοποίηση στα Social Media

Ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. ήταν ο κύριος ομιλητής σήμερα το βράδυ στην συγκέντρωση για το δημοψήφισμα που διοργάνωσε η Κ.Ο. Λιβαδειάς.

“Το ΚΚΕ ευθέως και κατηγορηματικά έχει πει οτι μπροστά στο δίλημμα που τίθεται αυτή τη στιγμή και προφανώς έχει δύο απαντήσεις, ωστόσο το ναι και το όχι φαινομενικά έχουν διαφορές. Ουσιαστικά μοιάζουν γιατί περικλείουν τις ίδιες πολιτικές. Το ναι στο μνημόνιο είναι σχεδόν το ίδιο με το όχι στο μνημόνιο το οποίο προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ από την άποψη οτι ήδη είναι συμφωνημένα και όπως φαίνεται σε 48 ώρες όπως είπε ο κ. Τσίπρας θα το έχουν λύσει το πρόβλημα δηλαδή θα προχωρήσουν σε μνημόνια. Θα προχωρήσουν σε επιπλέον αντεργατικές πολιτικές τις οποίες θα πληρώσει ο ελληνικός λαός στο όνομα των μνημονίων”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Μπασδέκης.

Και συνέχισε: “Άρα λοιπόν η ξεκάθαρη απάντηση, όχι στην πρόταση των θεσμών, των εταίρων, όχι στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον λαό στην εξουσία είναι η πιο καθαρή θέση που μπορεί να υπάρχει αυτή τη στιγμή και μπορεί να απηχεί τις θέσεις του ελληνικού λαού”.

Καταλήγοντας σημείωσε: “Εμείς έχουμε δικό μας ψηφοδέλτιο, το οποίο θα βγει άκυρο  επειδή δεν δέχθηκαν στη Βουλή να συμπεριληφθεί στα ερωτήματα. Οι ψηφοφόροι μας λοιπόν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ψηφοδέλτιο μας που διακινείτε ήδη και θα συνεχίσει να διακινείται και έξω από τα εκλογικά τμήματα. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν γράφοντας ς την αντίθεση τους πάνω σε ένα λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο τυπικά μπορεί να είναι άκυρο αποτελεί όμως μια πολιτική θέση”.


kke02