Στο εσωτερικό της κατάληψης «Λέλα Καραγιάννη»

Κοινοποίηση στα Social Media

lelkarΆνδρες των ΕΚΑΜ, διμοιρίες των ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙ.ΑΣ., επιστρατεύτηκαν χθες, για να βγάλουν μέσα από το κτήριο “Λέλα Καραγιάννη”, δεκαέξι άτομα που στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερα.

Η Αστυνομία, μετά από ώρες και απo έρευνες, δεν βρήκε τίποτα επιλήψιμο μέσα στο κτήριο, ενώ η απάντηση στην κρατική καταστολή είναι φωτογραφίες με εκδηλώσεις για παιδιά που πραγματοποιούν κατά καιρούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 24 χρόνια της κατάληψης, είχε δημιουργηθεί παιδικό παιχνίδι, γεύμα για τα παιδιά καθώς και προβολή κινουμένων σχεδίων.

Τα μέλη της κατάληψης μάλιστα παρουσίαζαν την εκδήλωση με τίτλο «Ελεύθερα παιδιά σε ελεύθερους χώρους, για έναν ελεύθερο κόσμο!» και ανέφεραν: «Το παιχνίδι, η φαντασία, η ενέργεια και η κοινωνικότητα των παιδιών είναι το πρωταρχικό υλικό που διαθέτουν για να επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

Η απάντηση μας αξίζει να είναι η δημιουργική πλαισίωση αυτού του υλικού, με κριτήριο την ατομική εξέλιξη και την κοινωνικοποίησή τους».

Και γι’ αυτό δημοσιεύουν στο μπλογκ της κατάληψης (http://squathost.com/lelas_k/index.htm), τις φωτογραφίες από την εκδήλωση που έγινε τότε, προκειμένου, να δείξουν, όπως υποστηρίζουν, τι κρύβεται -σε κάποιες περιπτώσεις- πίσω από τις καταλήψεις.