Με επιτυχία το 10ο Φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών στην Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ κατά των ναρκωτικών στην Λιβαδειά από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) –  Βοιωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Λεβαδέων, το ΚΕΘΕΑ, το Κέντρο Πρόληψης «Πρόταση Ζωής», τον Συμβουλευτικό Σταθμός Νέων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ποδοσφαιρικό αγώνας  μαθητών σε συνεργασία με την «Αθλοκίνηση», και κορυφώθηκαν με συναυλίες από μαθητικά συγκροτήματα που χειροκροτήθηκαν θερμά από το κοινό που είχε κατακλύσει την περιοχή.

” Το ΕΣΥΝ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργάνωσε το 10ο Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ. Με την δράση του το ΕΣΥΝ Βοιωτίας έχει δείξει ότι ο πιο σύγχρονος δρόμος για να απομακρυνθεί κάποιος από τα ναρκωτικά είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, να ασχολείται με τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και να έχει δικαίωμα στην μόρφωση”, τόνισε η πρόεδρος του ΕΣΥΝ Λιάνα Καραβασίλη.

Και αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές αναφέρθηκε στον συμβουλευτικό σταθμό του ΚΕΘΕΑ που λειτούργει στην Αγία Παρασκευή με σημαντικά ήδη αποτελέσματα, όπως επίσης ο Συμβουλευτικός Σταθμός νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Συμβουλευτικός Σταθμός Πρόταση Ζωής.

Παράλληλα  τόνισε πως  “δεν υπάρχουν σκληρά και μαλακά ναρκωτικά, σημασία δεν έχει από τι είναι εξαρτημένος κάποιος, αλλά τι είναι αυτό που τον ωθεί να κάνει χρήση, τι είναι αυτό που θέλει να ξεφύγει”.

Σε οτι αφορά τη Βοιωτία “όπως και σε όλη την Ελλάδα το πρόβλημα έχει ενταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Η φτώχεια, η ανέχεια , η ανεργία, είναι από τους παράγοντες εκείνους που οξύνουν το πρόβλημα. Όλα τα στοιχεία  και η έκθεση του ΟΗΕ που κατατέθηκε πρόσφατα καταδεικνύουν ότι η Ελλάδα έχει καταστεί διαμετακομιστικό κέντρο, των ναρκωτικών από το Αφγανιστάν στην Δυτική Ευρώπη”.

Καταλήγοντας ανάδειξε για μια ακόμα μια φορά τον στόχο που είναι στεγνό θεραπευτικό πρόγραμμα στον Νομό Βοιωτίας.

“Το πρώτο βήμα έχει γίνει με τον συμβουλευτικό σταθμό που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια στην Αγία Παρασκευή, το επόμενο βήμα που διεκδικούμε όλοι οι φορείς είναι αν περάσουμε στο στάδιο αυτό στο να εξασφαλίσουμε κτίριο για την απεξάρτηση. Είναι σημαντικό τα παιδιά αυτά μετά την απεξάρτηση να μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία”.

fes02