Πραγματοποιήθηκε στον Ορχομενό η εκδήλωση αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση αποφοίτησης και ευαισθητοποίησης το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού αποχαιρέτησε το σχολικό έτος 2014-2015 στο κατάμεστο από  κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού.

Στην εκδήλωση οι εκπαιδευόμενοι των δύο τμημάτων παρουσίασαν τις εργασίες τους και μίλησαν για το πως βλέπουν οι ίδιοι το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας.

Στη συνέχεια τους απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών και περιγραφικές αξιολογήσεις ενώ ακολούθησε μουσική εκδήλωση.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας δίνει την δυνατότητα σε όσους δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση (Γυμνάσιο), να αποκτήσουν Απολυτήριο Γυμνασίου έπειτα από διετή φοίτηση.

Το πρόγραμμα σπουδών που ακολουθείται στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι διαμορφωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες των ενηλίκων λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις τους.

Στη Βοιωτία ο αριθμός των ενήλικων συμπολιτών μας που δεν έχει τελειώσει το γυμνάσιο σύμφωνα με τον Διευθυντή του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κωνσταντίνο Σταρά ανέρχεται στις 27.043, δηλαδή ένας στους τέσσερις.

“Αν εμείς οι ίδιοι δεν ανήκουμε στην ομάδα- στόχο, σίγουρα στο στενό μας συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον έχουμε πρόσωπα που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία και ως ένα βαθμό εξαρτάται από μας πόσο θα τους κεντρίσουμε το ενδιαφέρον”, σημειώνει σχετικά ο κ. Σταράς.

Και προσθέτει: “Η στρατηγική της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης στοχεύει να παρέχονται οι υπηρεσίες κοντά στον τόπο διαμονής των ενδιαφερομένων, γι’ αυτό και από το έτος 2008 – 09 λειτουργεί εκτός έδρας τμήμα του σχολείου στη Θήβα. Επιπλέον για τους εκπαιδευόμενους που διαμένουν εκτός του Ορχομενού και της Θήβας (5ο  Γυμνάσιο), παρέχεται κάθε δυνατή διευκόλυνση ώστε να επιτυγχάνεται η μετακίνηση από και προς το σχολείο χωρίς δυσκολίες”.

Να σημειωθεί πως το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας εκτός από τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου προσφέρει πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, γνώση Αγγλικής γλώσσας και προετοιμασία για την εργασιακή ζωή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Χαράλαμπος, εκπροσωπώντας τον  Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, ο Δήμαρχος Ορχομενού Λουκάς Υπερήφανος, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Κίτσος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Σπύρο Νικολάου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λεβαδέων Ελίζα Γεωργαντά εκπροσωπώντας την δήμαρχο Γιώτα Πούλου και ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού Ιωάννης Νταβαλούμης.

Στις παρεμβάσεις τους εξήραν το έργο που ΣΔΕ μέσω του οποίου η ζωή των εκπαιδευομένων ενηλίκων μπαίνει στον δρόμο της ανάπτυξης και της επαγγελματικής αποκατάστασης και έδωσαν συγχαρητήρια στους εκπαιδευόμενους που άδραξαν τη δεύτερη ευκαιρία.

Όσοι ενδιαφέρονται για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινώνησαν στα τηλέφωνα 2261039045 και 6972290333.