Ηλίας Σανίδας: Ο τουρισμός έχει ανάγκη τη στήριξη όλων

Κοινοποίηση στα Social Media

Για ανεπανόρθωτο πλήγμα που δέχεται η βαριά βιομηχανία της χώρας μας, ο τουρισμός, σε αυτές τις δύσκολες για τη χώρα μας ημέρες, στη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία κάνει λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στη Στερεά Ηλίας Σανίδας.

“Εν μέσω τουριστικής περιόδου, με ένα μεγάλο μέρος των ελλήνων πολιτών να ασκούν τουριστικά επαγγέλματα και με την επιβίωση της χώρας να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, γινόμαστε μάρτυρες μίας κατάστασης που οδηγεί την Ελλάδα σε περιπέτειες, παίζοντας κορώνα γράμματα την Ευρωπαϊκή της πορεία”, τονίζει σχετικά σε δηλώσεις του και συμπληρώνει: “Ο τουρισμός έχει ανάγκη τη στήριξη όλων. Τόσο τα νησιά όσο και η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, όπου οι επαγγελματίες προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα αδίκως διαμορφωμένο οικονομικό περιβάλλον. Ο Τουρισμός στη Στερεά Ελλάδα, έφτασε σε οριακό σημείο”.

Παράλληλα απευθύνει κάλεσμα σε κάθε πολίτη “να συμβάλει με την υπεύθυνη στάση του στην ομαλοποίηση της ελληνικής οικονομίας”.

Καταλήγοντας επισημαίνει ότι η χώρα πρέπει να μείνει ανοιχτή και προσβάσιμη στη διεθνή κοινότητα και τονίζει: “Ο τουρισμός της Στερεάς Ελλάδας και φυσικά όλης της Ελλάδας χρειάζεται μια χώρα Ευρωπαϊκή που θα διευκολύνει την έλευση των εκατομμυρίων φίλων τουριστών. Μία χώρα που δε θα βγαίνουν εις βάρος της ταξιδιωτικές οδηγίες. Μία χώρα στο ευρώ και όχι σε ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα”.