Κανονικά οι συντάξεις του ΙΚΑ από τα ΕΛΤΑ

Κοινοποίηση στα Social Media

Αρκετοί πήγαν και σήμερα στα ΑΤΜ παρά τον καθορισμό ανώτατου ορίου αναλήψεων σε 60 ευρώ. Σε κανονικά επίπεδα κυμάνθηκε η κίνηση στα σουπερ μάρκετ αλλά και τα βενζινάδικα.

Παράλληλα ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει διαβεβαιώσει πως “οι καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες είναι απολύτως διασφαλισμένες και πως “το ίδιο διασφαλισμένη είναι και η καταβολή των μισθών και των συντάξεων”.

Να σημειωθεί επίσης πως η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Λούκας Κατσέλη ασχολήθηκε άμεσα με τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν και πως αυτά θα αντιμετωπιστούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και κυρίως για την καταβολή συντάξεων δεδομένου οτι αρκετοί ηλικιωμένοι δεν διαθέτουν κάρτα και αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες οι τράπεζες αναμένεται να ανοίξουν για τους συνταξιούχους πιθανόν την Πέμπτη

Κανονικά όμως θα γίνει σε όλη την χώρα η πληρωμή των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ και αφορούν δικαιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους από τα ΕΛΤΑ.

Τα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων λειτουργούν κανονικά για όλες τις υπηρεσίες, εκτός των τραπεζικών συναλλαγών του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου – Eurobank.

Στην ιστοσελίδα www.elta.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τον πίνακα των ταχυδρομικών καταστημάτων που λειτουργούν καθημερινά με συνεχόμενο ωράριο μέχρι τις 20.30′.