Περικοπές στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο Λιβαδειάς καταγγέλλουν οι νεφροπαθείς

Κοινοποίηση στα Social Media

Προβλήματα στη λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς καταγγέλλει ο Σύλλογος Νεφροπαθών “Η Ελπίς”.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος στη Μονάδα του νοσοκομείου κάνουν αιμοκάθαρση 55 άτομα την ημέρα σε τρεις βάρδιες. Στην πρωινή και την μεσημεριανή την ώρα της αιμοκάθαρσης προσφέρονταν γεύμα και φρούτο ενώ στη βραδινή σάντουιτς και φρούτο.

“Από τις αρχές Ιουνίου το γεύμα στις δύο βάρδιες αντικαταστάθηκε από σάντουιτς χωρίς φρούτο με περιεχόμενο μια φέτα ζαμπόν και κασέρι ελάχιστων γραμμαρίων. Η σίτιση την ώρα της αιμοκάθαρσης είναι αναγκαία και υποχρεωτική. Σε επαφή μου με την διοίκηση πληροφορήθηκα ότι προέβησαν σε αυτή την περικοπή γιατί δεν υπάρχουν κονδύλια, μέχρι σήμερα έχει εκτελεστεί το 45% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού των 4.900.000 ευρώ, οι δεσμεύσεις (μη τιμολογημένες) ανέρχονται στο 86% του προϋπολογισμού και ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κονδύλια για επισκευές ιατρικών μηχανημάτων, εγκαταστάσεων, προμήθεια καυσίμων και ορθοπεδικού υλικού και ότι απαιτούνται επιπλέον χρήματα για καθαριότητα αλλά και για συντήρηση η λεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων”, επισημαίνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γιάννης Σεχρεμέλης.

Ο Σύλλογος απαιτεί να δοθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε “να παρέχονται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όσους έχουν ανάγκη νοσηλείας, να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα, να πάψουν να ταλαιπωρούν τους ασθενείς και να τους ωθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια και κλινικές”.

Παράλληλα τονίζει οτι η πολιτική του “κόστους- οφέλους” πρέπει να σταματήσει πριν είναι αργά και οτι “το ριζοσπαστικό αναπηρικό Κίνημα παλεύει να έχουν όλοι οι ανάπηροι πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη ανεξαρτήτως του ποσοστού αναπηρίας”.

Καταλήγοντας υπογραμμίζει πως το δίλημμα για το λαό δεν είναι να διαλέξει μεταξύ “Σκύλας» και Χάρυβδης”, ούτε μεταξύ του μικρότερου κακού αλλά να οργανωθεί και να αγωνιστεί “για αντίσταση και αντεπίθεση για διεκδίκηση όλων των απωλειών, με προοπτική την πλήρη ανατροπή όλων των αντιλαϊκών μέτρων και αυτής της πολιτικής” και δηλώνει αποφασισμένος να παλέψει “μαζί με το ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό για την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των εφημεριών και νυχτερινών στο προσωπικό αλλά και για να μην υπάρξει μείωση στη δαπάνη για σίτιση των ασθενών- προσωπικού, μείωση στα φάρμακα, σε αναλώσιμα υλικά και αντιδραστήρια”.