Χορήγηση 55 αδειών υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου από την ΠΕ Βοιωτίας

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας όπως ανακοίνωσε μετά από σχετική απόφαση πρόκειται να χορηγήσει 55 άδειες υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου για το έτος 2015.

Στο πλαίσιο αυτό καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Διευθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας                        από 1 έως 14 Ιουλίου 2015.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά πρόσωπα που είναι άνεργα και δεν κατέχουν τα ίδια, ο/η σύζυγος ή τα παιδιά τους άλλη διοικητική άδεια άσκησης βιοποριστικού επαγγέλματος.

Η άδεια χορηγείται κατά σειρά προτεραιότητας και με βάση κοινωνικά κριτήρια σε πρόσωπα που ανήκουν στις  κατηγορίες που περιγράφονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 22 του Ν. 4264/2014.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του σχετικού νόμου οι άδειες άσκησης υπαιθρίου πλανοδίου εμπορίου ισχύουν εντός της οικείας Περιφέρειας.

Πιό συγκεκριμένα για την Βοιωτία προς χορήγηση υπάρχουν οι εξής άδειες:

6 για οπωρολαχανικά, 3 για αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων ιχθυοκαλλιεργειών, 9 για είδη ρουχισμού, προικός, 1 για είδη υπόδησης, 8 κινητές καντίνες, 1 για άνθη, καλλωπιστικά φυτά, κηπευτικό χώμα που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία, 2 για είδη παντοπωλείου, 4         για είδη οικιακής χρήσης, 5     για ψιλικά, 4 για χειροτεχνήματα, 4 για είδη λαϊκής τέχνης, χειροποίητες κατασκευές,                4 για λουκουμάδες, σακχαρώδη είδη, συσκευασμένα προϊόντα σοκολατοποϊίας, καραμελοποιίας και μαλλί της γριάς και 4 για ξηρούς καρπούς, κάστανα και καλαμπόκι.