Με επιτυχία η ημερίδα στη Λιβαδειά από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κοινοποίηση στα Social Media

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο που πραγματοποιήθηκε Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, που επιθυμούσαν να μάθουν περισσότερα για τους τρόπους αντιμετώπισης των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον Υποδιευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Βασίλειο Παπακώστα και εξειδικευμένους αξιωματικούς της Υπηρεσίας.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στα μέτρα προστασίας στο διαδίκτυο, το φαινόμενο του cyberbullying, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την πρόληψη αυτοκτονιών, το ηλεκτρονικό έγκλημα και υη νομοθεσία που εφαρμόζεται.

Στόχος ήταν και η προβολή της νέας καινοτόμου εφαρμογής CYBERKID, παράλληλα με τις δραστηριότητες της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών, που διαπράττονται μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.