Επισιτιστική συνδρομή σε άπορους στη Βοιωτία από την Περιφέρεια και τους Δήμους

Κοινοποίηση στα Social Media

Τεχνική  συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Βοιωτίας, παρουσία της  Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανής Παπαθωμά, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Κώστα Μπακομήτρου , του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής Θέμη Χειμάρα και των Εταίρων της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Βοιωτίας για το πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής  για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)».

“Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας αντιλαμβανόμενη τις δυσμενείς συνθήκες της κοινωνίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος πραγματοποίησε συνάντηση όπου συμμετείχαν όλοι οι εταίροι της Κοινωνικής Σύμπραξης, προκειμένου να ενεργοποιηθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δράσης, η οποία ανακουφίζει συμπολίτες μας, που ζουν σε καταστάσεις ακραίας φτώχειας”, τόνισε η κ. Παπαθωμά και συμπλήρωσε: “Στο πλαίσιο του προγράμματος θα διανεμηθούν τρόφιμα, έτοιμα γεύματα μέσω συσσιτίου, μαγειρεμένα σχολικά γεύματα στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, είδη οικιακού καθαρισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, βρεφικά και παιδικά είδη”.

Οι αιτήσεις των δυνητικά ωφελουμένων υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ Α.Ε. (www.idika.org.gr/teba/)  από 1ης Ιουλίου 2015 – 31 Ιουλίου 2015, και διασταυρώνονται με τις φορολογικές δηλώσεις του οικονομικού έτους  2015 (χρήση 2014) μέσω του συστήματος TAXISNET της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

 

Το θέμα της επισιτιστικής βοήθειας απασχόλησε και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λιβαδειάς.

“Από τον Φεβρουάριο το Δ.Σ. έχει αποφασίσει την σύμπραξη με την Περιφέρεια για το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας. Σήμερα φέραμε στο ΔΣ με την διαδικασία του κατεπείγοντος το θέμα γιατί μέχρι 26 Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε υπογράψει το πρωτόκολλο συνεργασίας. Οποιαδήποτε βοήθεια ακόμη και αν είναι μικρή σε σχέση με τις μεγάλες οικονομικές ανάγκες θα πρέπει γρήγορα ο Δήμος με τις κοινωνικές του δομές να την προσφέρει έτσι ώστε να ανακουφίσει στο μέτρο του δυνατού, τους δημότες, τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη”, τόνισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Γιώτα Πούλου.

Ο Άρης Ρούσσαρης αφού αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και στην ανάγκη για βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι είναι αδιανόητο να υπάρχουν παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία γεγονός που πρέπει να επαλειφθεί τόνισε ωστόσο οτι δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση για το πρόγραμμα κάτι για το οποίο όπως είπε δεν ευθύνεται ο δήμος αφήνοντας έτσι αιχμές για την Περιφέρεια.

“Πρέπει να γνωρίζουμε τι υποχρεώσεις θα αναλάβει ο δήμος μας. Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε με φανφάρες τον Φεβρουάριο του 2015 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες”, είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του Νώντας Κοτσικώνας  αφού τόνισε οτι “η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι φανερό ότι έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα μεταξύ αυτών και τεράστιο επισιτιστικό πρόβλημα”, και αυτά που δίνουν είναι “λιγότερα από ψίχουλα” υπογράμμισε: “Με αυτόν τον εμπαιγμό, αυτήν την κοροϊδία εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αντίθετα η λύση βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης του λαού για την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής”.

Ο Γιώργος Ζιώγας δήλωσε σχετικά: “Εμείς είμαστε υπέρ του προγράμματος αλλά αρμόδιοι είναι οι Δήμοι και συμφωνώ να γίνει μια σύμπραξη με όλους τους Δήμους του Νομού Βοιωτίας και με την Εκκλησία μιας και έχει έναν θεσμό, που έχει την Αρωγή που μπορεί να βοηθήσει και να καταγράψουμε όλοι οι Δήμοι τα άτομα που έχουν επισιτιστικό πρόγραμμα και δεν μπορούμε όπως μας έφεραν εκτός ημερήσιας διάταξης σαν έκτακτο θέμα χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένο πρόγραμμα και λένε οτι οι δαπάνες αυτές θα πάνε για πολιτιστικά και παιδικές χαρές όταν χιλιάδες συμπολίτες μας δεν έχουν να φάνε”.

ds1

ds2

ds3