Μένει ή φεύγει;

Επιχείρηση “αλλαγή ατζέντας” από τον Νίκο Παπαγγελή. Πλήγμα η παραίτηση Ζορμπά. Μόνο ένας Λειβαδίτης αντιδήμαρχος.

Κοινοποίηση στα Social Media

Μένει ή φεύγει;

Στην επικοινωνία το έριξε και η δημοτική αρχή της Λιβαδειάς μετά την ανεξαρτητοποίηση του συμβούλου της πλειοψηφίας Νίκου Ζορμπά.

Στα πρότυπα της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου- Κουβέλη που αλλάζει την ατζέντα προκειμένου να καλύψει λάθη αδυναμίες αλλά και πολιτικές αποφάσεις που επιβαρύνουν τους πολίτες, η δημοτική αρχή Λιβαδειάς προσπάθησε να υποβαθμίσει τη νέα παραίτηση (2η κατά σειρά) και να στρέψει το ενδιαφέρον στις αρμοδιότητες των νέων αντιδημάρχων.

Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο χρόνος ανακοίνωσης του χαρτοφυλακίου των νέων στενών συνεργατών του Δημάρχου (αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της ανεξαρτητοποίησης Ζορμπά).

Παρά τις όποιες απεγνωσμένες προσπάθειες της πλειοψηφούσας παράταξης και της ηγεσίας της, γεγονός είναι ότι στα μισά της θητείας της βρίσκεται με δύο ανεξάρτητους συμβούλους, με μία απώλεια δεδηλωμένης (στην πρόσφατη ενδοπαραταξιακή ψηφοφορία για την επιλογή προσώπου που θα ηγηθεί του προεδρείου), τρείς ακόμη συμβούλους (άγνωστο ποιοι είναι) που διαφοροποιήθηκαν στη συνεδρίαση της πρώτης δημοτικής ομάδας (στη Χαιρώνεια…βεβαίως βεβαίως) και στην πρώτη ψηφοφορία των δημαιρεσιών καθώς και με έξι αντιδημάρχους εκ των οποίων μόνο ένας από τη Λιβαδειά.

Αντιδράσεις και γκρίνιες υπάρχουν και επιβεβαιώθηκαν, με την κατανομή των νέων αξιωμάτων στις θέσεις ευθύνης του δήμου, οπότε όλα τα ενδεχόμενα πλέον για την πορεία της παράταξης Παπαγγελή, είναι ανοιχτά.

Ο ίδιος, με την προσφιλή του στάση και τακτική να «κοιμίζει» αντιδρώντες, στελέχη της παράταξης με φιλοδοξίες και αντιπάλους, υποστηρίζοντας (ή αφήνοντας να εννοηθεί) ότι δεν θα ασχοληθεί ξανά με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης, κατάφερε μέσω της θέσης του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ αλλά και της όποιας επιρροής ασκεί στο ΠΑΣΟΚ (από το οποίο στηρίχθηκε στις τελευταίες εκλογές) να εξασφαλίσει νέο στήριγμα για τις επόμενες εκλογές.

 

Δυστυχώς όμως δεν υπολόγιζε στις νέες απώλειες-πλήγματα για τον ίδιο και την παράταξή του.