Επιστολή Δημάρχου Λεβαδέων προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης για τη δημιουργία ΚΕ.Π.Α. στη Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου απέστειλε επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη με την οποία ενημερώνει τον Υπουργό σχετικά με την απαράδεκτη και ανεπίτρεπτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Λιβαδειά και την ευρύτερη περιοχή, από την 1η Σεπτεμβρίου 2011, ημερομηνία κατά την οποία καταργήθηκε η Α/βαθμια Υγειονομική Επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας στη Νομαρχία Βοιωτίας, η οποία εξυπηρετούσε την πρώην Επαρχία Λιβαδειάς και Λοκρίδος και δημιουργήθηκε το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) στην πόλη της Θήβας.
Στην επιστολή καταγράφονται τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη λειτουργία ΚΕ.Π.Α. μόνο στη Θήβα, όπου απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του νομού, που είναι ασφαλισμένοι σε όλους τους ασφαλιστικούς φορείς συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου, καθώς και οι ανασφάλιστοι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την ενιαία υγειονομική κρίση όσον αφορά στον καθορισμό του βαθμού αναπηρίας, όταν αυτό απαιτείται. Αποτέλεσμα αυτού είναι να δημιουργούνται μεγάλες καθυστερήσεις στην εξέταση των Ατόμων με Αναπηρία και στην επανένταξή τους στο προνοιακό επίδομα, την επιβάρυνσή τους με έξοδα μετακίνησης στη Θήβα, αλλά κυρίως μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη των προνοιακών επιδομάτων τα οποία χορηγούνται από την αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου Λεβαδέων, η οποία υποστηρίζει διοικητικά όλους τους Δήμους του νομού Βοιωτίας.
Η Δήμαρχος καταλήγοντας ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης την άμεση δημιουργία και λειτουργία ΚΕ.Π.Α. στην Λιβαδειά για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας προς τους πολίτες.