“Εγκληματικό” χαρακτηρίζει το κλείσιμο των παράπλευρων εισόδων της ΠΑΘΕ ο Γ. Σταθάς και ζητά αλλαγές στα διόδια

Κοινοποίηση στα Social Media

Την αναστολή εφαρμογής του ν. 4313/2014 και δικαστικών αποφάσεων που αφορούν το κλείσιμο των παράπλευρων εισόδων και εξόδων στη ΠΑΘΕ ζητά μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς σε σχετική ερώτηση για τα διόδια που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής κατά την τελευταία 5ετία η Π.Ε. Βοιωτίας είναι αυτή που πληρώνει το «ακριβό μάρμαρο» των διοδίων.

Με την εφαρμογή του ν. 4313/2014 (ΦΕΚ τ. Α’ 261/17.12.2014), και εφόσον δεν έχει επιτευχθεί ακόμα μείωση του αντιτίμου των διοδίων, θα αυξηθούν τα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με την αύξηση της διέλευσης βαρέων, και όχι μόνο, οχημάτων. Δεδομένου ότι δεν έχουν κατασκευαστεί παράδρομοι ώστε να παρέχεται εναλλακτική λύση στους οδηγούς, όπως προβλέπεται από τις συμβάσεις, τείνει να είναι εγκληματική ενέργεια η εφαρμογή του ν. 4313/2014 καθώς οι επαρχιακοί δρόμοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη διέλευση των βαρέων οχημάτων” επισημαίνει ο , Σταθάς.

Και συμπληρώνει: “Όπως έχει δεσμευθεί σε επίκαιρη ερώτησή μου ο αρμόδιος υπουργός, θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων με τους παραχωρησιούχους για μείωση του αντιτίμου των διοδίων, δημιουργία ενός πανελλαδικού υβριδικού αναλογικού συστήματος διοδίων, θέσπιση δωρεάν διέλευσης των πολιτών στα γεωγραφικά όρια ενός Δήμου, καθώς υπάρχουν Δήμοι με έξι-εφτά σταθμούς διοδίων, και θέσπιση συγκεκριμένου αριθμού ελεύθερων διελεύσεων για τους μόνιμους κατοίκους συγκεκριμένων περιοχών προκειμένου να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις εργασίες τους”.

Τέλος ερωτά τον κ. Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να διατηρηθούν τα υφιστάμενα σημεία εισόδου και εξόδου της ΠΑΘΕ και να μην ισχύσει ο ν. 4313/2014 και οι δικαστικές αποφάσεις μέχρι να υπάρξει μείωση του αντιτίμου των διοδίων και ολοκλήρωση των παράδρομων ώστε να δίνεται ασφαλής εναλλακτική λύση  στους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.