Στοχευμένες επιχειρήσεις φέρνουν 21 νέες συλλήψεις

Κοινοποίηση στα Social Media

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (18-06-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τη σύλληψη διωκόμενων ατόμων και την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (632) άτομα, εκ των οποίων (475) ημεδαποί και (157) αλλοδαποί, καθώς και (408) οχήματα.

Προσήχθησαν: (36) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (21) άτομα, εκ των οποίων (14) ημεδαποί και (7) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

(3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(2) ημεδαποί, για απόπειρα κλοπής κατά συναυτουργία. Επιπλέον ένας εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(5) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
(5) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
(2) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
(2) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητες ηρωίνης και μεθαδόνης.
Διαρρηκτικά εργαλεία.
Μεταλλικά αντικείμενα και καλώδια.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (161) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

(151) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (19) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, (1) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ και (119) λοιπές παραβάσεις].
(3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
(5) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
(2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.