Το 59,3% των ψήφων συγκέντρωσε η Φ. Γεννηματά στη Βοιωτία

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Φώφη Γεννηματά είναι η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που αναδείχτηκε από τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές και επικράτησε με μεγάλη διαφορά των συνυποψήφιων της Ανδρέα Λοβέρδου και  Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο

Πρώτος ο απερχόμενος πρόεδρος, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία συνεχάρη για την εκλογική νίκη της και την ανάδειξή της ως νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενώ παράλληλα συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Η παράδοση και παραλαβή της προεδρίας έγινε τη Δευτέρα με επίθεση στην κυβέρνηση.

«Φάνηκαν τα ψέματα και οι μύθοι του χαμένου πενταμήνου και οι κούφιες δημαγωγίες της κυβέρνησης» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και την κατηγόρησε ότι σκόπιμα ροκάνισε, όπως είπε, τον χρόνο εις βάρος της χώρας, μένοντας με το μοναδικό επιχείρημα της αυτοκτονίας της, που δεν οδηγεί στην προστασία των συμφερόντων της.

Η νέα πρόεδρος του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, επισήμανε την ιστορική ευθύνη και υποχρέωση του πρωθυπουργού να διασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή και παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. «Η διαπραγμάτευση είναι εθνική υπόθεση που ξεπερνά τον πρωθυπουργό κι ένα κόμμα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι ώρα ευθύνης και ομοψυχίας, ενώ επανέλαβε την ανάγκη να συγκροτηθεί εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, όπως έχει ζητήσει το ΠΑΣΟΚ από το 2012.

Επίσης, η κ. Γεννηματά ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνταντινόπουλο, καθώς και όσους προσήλθαν να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ δεσμεύτηκε να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου σοσιαλδημοκρατικού φορέα με διάλογο, χωρίς αλαζονεία, με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου.

Να σημειωθεί τέλος οτι μεγάλη ήταν διαφορά της κ. Γεννηματά από τους συνυποψήφιους της και στην Βοιωτία είχε όπου είχε την στήριξη και των δύο Βοιωτών μελλών της Κ.Ε. Γιώργου Σκλάβου και Άρη Καρβούνη.

Πιό συγκεκριμένα στη Βοιωτία προσήλθαν στις κάλπες 358, η Φ. Γεννηματά  έλαβε 211 ψήφους (ποσοστό 59,3%), ο Α. Λοβέρδος 100 (28,1%) και ο Ο Κωνσταντινόπουλος 45 (12,6%) ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά.

“Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στη διαδικασία ανάδειξης του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ τόσο στη Βοιωτία όσο και σε όλη τη χώρα και συγχαίρουμε την κ. Γεννηματά για την καθαρή της νίκη, αλλά και τους κ. Κωνσταντινόπουλο και κ. Λοβέρδο για τον αγώνα τους. Θα είμαστε στο πλευρό της. Εγγυόμαστε ότι θα προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση του κόμματος χωρίς αλαζονείες των παρελθόντων ετών. Μπορούμε να κάνουμε μια νέα αρχή, με νέα ηγεσία και νέα συλλογικότητα και δεσμευόμαστε να διατυπώσουμε ένα νέο όραμα, το νέο αναπτυξιακό οικονομικό παραγωγικό και κοινωνικό πρότυπο για την Ελλάδα”. τόνισαν μεταξύ άλλων σε δηλώσεις τους τα στελέχη του κόμματος στο νομό.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

 

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

ΕΨΗΦΙΣΑΝ  87

ΓΕΝΗΜΑΤΑ  67

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  7

ΛΟΒΕΡΔΟΣ  11

ΛΕΥΚΑ  2

 

ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ

ΕΨΗΦΙΣΑΝ  47

ΓΕΝΗΜΑΤΑ  26

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  11

ΛΟΒΕΡΔΟΣ  10

 

ΑΛΙΑΡΤΟΣ

ΕΨΗΦΙΣΑΝ  47

ΓΕΝΗΜΑΤΑ  29

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  4

ΛΟΒΕΡΔΟΣ  14

 

 

 

 

Δ-Α-Α (ΔΙΣΤΟΜΟ)

ΕΨΗΦΙΣΑΝ  52

ΓΕΝΗΜΑΤΑ  42

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  3

ΛΟΒΕΡΔΟΣ  7

 

ΘΗΒΑΣ – ΤΑΝΑΓΡΑΣ

ΕΨΗΦΙΣΑΝ  125

ΓΕΝΗΜΑΤΑ  47

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  20

ΛΟΒΕΡΔΟΣ  58

 

ΣΥΝΟΛΟ

ΕΨΗΦΙΣΑΝ  358

ΓΕΝΗΜΑΤΑ  211 – 59,3%

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ  45 – 12,6%

ΛΟΒΕΡΔΟΣ  100 – 28,1%

ΛΕΥΚΑ  2