Η πρόταση Γιούνκερ “σφάζει” τους αγρότες.

Κοινοποίηση στα Social Media

«Δυσμενές σενάριο» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΑΣ. Λιβαδειάς Γιώργος Ανέστης, την ενδεχόμενη ανατροπή του συντελεστή φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος από το 13% που ισχύει σήμερα, στο 26% που εισηγούνται οι θεσμοί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με την Ελληνική κυβέρνηση, «παρά τη συμβολή του αγροτικού κόσμου με 1,5 δις ευρώ την τελευταία 5ετία στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας».

H εξέλιξη αυτή σε συνδυασμό με τη φορολόγηση των αγροτικών επιδοτήσεων άνω των 12.000 ευρώ και την αναστολή του αφορολόγητου του αγροτικού εισοδήματος στα 12.000 ευρώ που προεκλογικά είχε δεσμευτεί η Ελληνική κυβέρνηση, καταδεικνύει σύμφωνα με τον Γιώργο Ανέστη, ότι δεν υπάρχει ρεαλιστική πρόταση που θα δίνει τη δυνατότητα αύξησης του αγροτικού ΑΕΠ, ικανό να συμβάλει στην ανασυγκρότηση της χώρας, στη μείωση των εξαγωγών και στην ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς με την παραγωγή πλούτου.

«Λύση είναι, να απελευθερωθούν οι υγιείς παραγωγικές δυνάμεις της χώρας για να αυξήσουν τον Εθνικό πλούτο και να σταματήσει η επιβράβευση των αντιπαραγωγικών πρακτικών και αυτών που επιχειρούν να λειτουργήσουν παρασιτικά» υποστήριξε κατηγορηματικά ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης

Με εκτίμηση
Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ