Από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουλίου 2015 το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Από τις 10 μέχρι τις 12 Ιουλίου πραγματοποιείται στον Ελικώνα το 3ο Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Κυριακίου και τη συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης.

Το Φεστιβάλ που τείνει να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο σημειώνει συνεχώς μεγαλύτερη επιτυχία με συνεχώς αυξανόμενες συμμετοχές περιλαμβάνει σειρά δράσεων και εκδηλώσεων αποτελώντας κάθε καλοκαίρι σημείο πολιτιστικής αναφοράς όχι μόνο για την Βοιωτία και την ευρύτερη περιοχή αλλά πλέον για όλη την Ελλάδα.

arv2

Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν τις συναυλίες παράλληλα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πανέμορφα χωριά του Ελικώνα και τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής ενώ για όσους θέλουν να αποδράσουν στην θάλασσα οι γραφικές παραλίες του κορινθιακού περιμένουν.

Το εκπληκτικό τοπίο της Αρβανίτσας βρίσκεται στον Ελικώνα μόλις 7 χλμ από το Κυριάκι, 30 χλμ από τη Λιβαδειά και 142 χλμ. Από την Αθήνα.

Επίσης πολύ κοντά βρίσκονται αρκετά γραφικά χωριά της Βοιωτίας μεταξύ των οποίων η Αγία Άννα, η Αγία Τριάδα, η Κορώνεια, το Ζερίκι και ο Αγ. Γεώργιος.

Στην ευρύτερη περιοχή είναι οι Δελφοί, η μονή του Οσίου Λουκά, το Δίστομο, το Στείρι, η Θίσβη, η Δομβραίνα και η Αράχωβα.

Επίσης μερικές από τις γραφικές παραλίες που περιμένουν τους επισκέπτες είναι η Αλυκή, ο Άγιος Νικόλαος, το Σαράντι, η Παραλία Διστόμου, η Αντίκυρα, ο Άγιος Ισίδωρος, η Ζάλτσα, ο Καραχάλιος, η Παναγία η Καλαμιώτισσα, το Καριότι και ο Ταρσός.

Για το Μουσικό Φεστιβάλ Δάσους Αρβανίτσας μίλησαν στην τηλεόραση του STAR Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Κυριακίου και Αντιδήμαρχος Θανάσης Φορτώσης και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου.

 


Στέρεα Λόγια 2-6-2015 Αρβανίτσα από LAMIASTARGR