Κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα “βέλη” της η Αντιπεριφερειάρχης του Κ. Μπακογιάννη στη Βοιωτία Φ. Παπαθωμά

Κοινοποίηση στα Social Media

Κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στράφηκε πρόσφατα σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά με αφορμή την καθυστέρηση εκκαθαριστή στον Οργανισμό Κωπαΐδας αλλά και την καθυστέρηση στις ανασκαφές του αρχαίου θεάτρου της Άσκρης του Δήμου Αλιάρτου

Πιό συγκεκριμένα όπως έκανε γνωστό η κ. Παπαθωμά προχωράνε οι διαδικασίες οργάνωσης του αρμόδιου τμήματος της Περιφέρειας και της Π.Ε. Βοιωτίας για την διαχείριση της άρδευσης της Κωπαΐδας μετά την κατάργηση του Οργανισμού και το πέρασμα των αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλαδας.

“Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η μηχανογράφηση, ήδη έχουμε κάνει σύμβαση με τα ελληνικά ταχυδρομεία και θα αποστέλλονται ταχυδρομικά στους παραγωγούς τα έντυπα όπου εκεί θα αναγράφεται η Τράπεζα και ο κωδικός για να καταθέτουν τα αρδευτικά τους τέλη”, σημείωσε σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά.

Σε οτι αφορά τα έγγραφα που θέλουν να πάρουν για να χρησιμοποιήσουν οι αγρότες (βεβαιώσεις, μεταβιβάσεις κλπ) όλα αυτά, όπως είπε η Αντιπεριφερειάρχης θα μπορέσουν να γίνουν όταν οριστεί εκκαθαριστής από το Υπουργείο Οικονομικών.

Η κ. Παπαθωμά τόνισε οτι “έγινε κατανοητή από την πλευρά του Υπουργείου η άμεση αναγκαιότητα  ορισμού του εκκαθαριστή” και συμπλήρωσε: “Ορίστηκε η πρώτη εκκαθαρίστρια από το Υπουργείο Οικονομικών η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ΠΕ Βοιωτίας η οποία όμως αποχώρησε. Έγιναν μεγάλες προσπάθειες από την πλευρά του Περιφερειάρχη προς το Υπουργείο Οικονομικών τον κ. Μάρδα, με την συμβολή και των κυβερνητικών βουλευτών για να μπει ο νέος εκκαθαριστής. Πριν λίγες ημέρες ήρθε ο νέος εκκαθαριστής και είμαστε σε θέση από την στιγμή που αναλάβει όταν αυτός δώσει το ο.κ. να προχωρήσουμε έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι αγρότες ως προς τα έγγραφα τα οποία χρειάζονται. Δεν είναι δική μας καθυστέρηση αυτή. Είναι μια καθυστέρηση που προήλθε από το Υπουργείο Οικονομικών το οποίο όμως με καλή συνεργασία επιλύσαμε”.

Στη συνέχεια το “ρόκ” έγινε πιο σκληρό με την Φ. Παπαθωμά να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και για το θέμα που αφορά στις ανασκαφές του αρχαίου θεάτρου της Άσκρης για το οποίο όπως η Αντιπεριφερειάρχης έκανε γνωστό οι κάτοικοι συνεχώς την ρωτούν “τι γίνεται με την σύμβαση”.

Όπως ενημέρωσε “η σύμβαση που αφορά τις ανασκαφές του αρχαίου θεάτρου της Άσκρης είναι έτοιμη εδώ και 4 μήνες” όμως “υπάρχει ολιγωρία από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού ως προς τον ορισμό του Γενικού Γραμματέα για να μπορέσει να υπογραφεί η σύμβαση, τα λεφτά είναι έτοιμα και αναμένεται ο ορισμός “.

Να σημειωθεί τέλος οτι ορισμένοι έσπευσαν να αποδώσουν πολιτικά χαρακτηριστικά στις δηλώσεις με το να τις εντάξουν στο γενικότερο πλαίσιο της αντιπαράθεσης στην κεντρική πολιτική σκηνή.