Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε το Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο της Ε.Α.Ε που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Λιβαδειά

Κοινοποίηση στα Social Media

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος στο συνεδριακό κέντρο της Κρύας “Χ. Παλαιολόγος” στη Λιβαδειά το ετήσιο Εαρινό Ιατρικό Συμπόσιο της του τοπικού Παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας με θέμα “Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση  είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο κατά του καρκίνου”.

Μέλη, φίλοι  του Παραρτήματος και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων  κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα για να τιμήσουν με την παρουσία τους το έργο και την προσφορά της Ε.Α.Ε. Λιβαδειάς αλλά και για να ακούσουν τους διακεκριμένους επιστήμονες και ομιλητές της εκδήλωσης.

Η πρόεδρος του Παραρτήματος Λιβαδειάς της Ε.Α.Ε. Στέλλα Ταπανλή ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια και στη συνέχεια μίλησε για τον αγώνα που κάνουν τα μέλη της ΕΑΣ μέχρι να φθάσουν στην πραγματοποίηση του ονείρου, στο Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον ευεργέτη του Παραρτήματος της Ε.Α.Ε. Λουκά Δέδε, που φέτος συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του και ο οποίος τους παραχώρησε το κτίριο για να στεγαστεί το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου.

Παράλληλα,  αφού ευχαρίστησε και τον πρώην Δήμαρχο Νίκο Παπαγγελή και το Δημοτικό Συμβούλιο που παμψηφεί αποφάσισε την ανταλλαγή του μισού του κληροδοτήματος, ώστε να λειτουργήσει το Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου στην Λιβαδειά, του απένειμε τιμητική πλακέτα βραβεύοντας την σημαντική συμβολή του στη μεταβίβαση και την ανταλλαγή του κληροδοτήματος.

“Έχετε δει ποτέ τα σημάδια που αφήνει η αγάπη πάνω μας; Από τη μια το αστραφτερό χαμόγελο. Από την άλλη, οι ουλές, οι ρυτίδες που μοιάζουν δρόμοι που διαβήκαμε αδιέξοδα, γκρεμούς που κόβουν την ανάσα. Οι δρόμοι της αγάπης είναι δυσκολοδιάβατοι, κινδυνεύεις περπατώντας τους να χάσεις τον προσανατολισμό σου, να πληγωθείς, να ματώσεις. Όταν θέλεις να χαρίσεις αγάπη «άνευ όρων» πρέπει να είσαι αποφασισμένος να συγκρουσθείς με τα «θέλω» και τα «πρέπει», να υπερβείς τον εαυτό σου «Άριστος είναι αυτός, που ξεπερνάει τον εαυτό του, όχι τους άλλους» – Ράμφος”, σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Ταπανλή και πρόσθεσε: “Όλοι έλεγαν ότι έγινε θαύμα, που τα καταφέραμε. Τι είναι θαύμα; Να βρούμε τον εαυτό μας εκλογικεύοντας, πιστεύοντας το υπέρλογο.

Το θαύμα έγινε μέσα μας, για να δώσουμε νόημα στη ζωή μας και απέραντη χαρά, ευφορία σε σας, που το γεύεστε γουλιά – γουλιά, όπως στην παραβολή του γάμου της Κανά. Από τη μία η ύλη, η μετατροπή του νερού σε κρασί,από την άλλη η ευφορία που αισθάνθηκαν οι χιλιάδες άνθρωποι , που ήπιαν το γλυκόπιοτο κρασί. Το πνεύμα, η ψυχή του θαύματος.  Είναι σαν να «έκλεισε ο Θεός το μάτι» και τώρα αγωνιούμε, εάν αυτό το Κέντρο είναι χρήσιμο, ωφέλιμο στον άνθρωπο, σε σας. Σας θέλουμε δίπλα μας χωρίς έπαρση και ναρκισσισμό της αγαθοεργίας. Δούναι χωρίς λαβείν, γιατί οι δρόμοι της αγάπης γίνονται δρόμοι της φωτιάς, που καίνε τους εγωιστές, τους υπερόπτες”.

Στην συνέχεια ακολούθησε ομιλία από τους κεντρικούς ομιλητές  της βραδιάς, τον Δρ. Νικόλαο Αναγνωστόπουλο-Ιδρυτικό Διευθυντή της Αιματολογικής κλινικής Γ.Ν.Α “Γ. Γεννηματάς” με θέμα “Σιδηροπενική αναιμία. Είναι πάντα καλοήθη τα αίτια;”, τον Κωνσταντίνο Α. Κωνσταντινίδη – διευθυντή της Α’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής ΓΝΑ “ΛΑΙΚΟ” με θέμα : “Καρκίνος του προστάτη. Διάγνωση και Θεραπεία” και τον Κωνσταντίνο Στραβοδήμο, Αναπληρωτή καθηγητή Ουρολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την συζήτηση συντόνισε ο  Άγγελος Ροζακέας, Ουρολόγος και Δ/ντής Ουρολογικής Κλινικής Γ.Ν.Α. “Γ. Γεννηματάς”.

Στο τέλος της βραδιάς ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού, ενώ οι Εθελόντριες του Παραρτήματος Λιβαδειάς της ΕΑΕ που έχει αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα με επίκεντρο την υγεία του συνανθρώπου, προσέφεραν εδέσματα στον κοινό που παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την ημερίδα.

Το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας διοργανώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα της Αθήνας, δωρεάν εξετάσεις Τεστ ΠΑΠ σε ανασφάλιστες, άπορες και ανήμπορες γυναίκες. Ενώ, στο Κέντρο Έγκαιρης Διάγνωσης του καρκίνου λειτουργεί επίσης κέντρο διακοπής καπνίσματος, ενώ υπάρχει και σύγχρονο ψηφιακό δερματοσκόπιο όπου μπορεί να απευθυνθεί ο κάθε συμπολίτης μας και να εξεταστεί.

“Η ΕΑΕ έχει ένα πρόγραμμα πάρα πολύ σπουδαίο για τον κόσμο της Λιβαδειάς και καλό θα ήταν να ενημερωθούν όλοι για τις δράσεις που έχει αναπτύξει στο πλαίσιο της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Πραγματοποιούντα συνεχώς πολλές εξετάσεις δωρεάν για τις άπορες, τις ανήμπορες, τις ανασφάλιστες γυναίκες”, τόνισε ο κ. Ταπανλή.

 

antik10
antik3antik9
antik7antik5 antik6antik4