Συνεχίζεται… ή όχι το έργο στη Θήβα;

Κοινοποίηση στα Social Media

Διαβάστε με προσοχή τα όσα αναφέρει ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στους New York Times για το έργο του πεζόδρομου της Θήβας, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στα σενάρια τρόμου και καταστροφής που προκαλεί η μη επίτευξη συμφωνίας που θα ανοίξει τις κάνουλες του ρευστού, για να ξεκινήσουν και τα έργα που έχουν σταματήσει (σύμφωνα με τον περιφερειάρχη).

Για κακή του τύχη όμως τον διέψευσε ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου ο οποίος στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί υποστηρίζει οτι το έργο δεν έχει σταματήσει καθόλου και οτι οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Ο δήμαρχος Θήβας κράτησε ευγενικά χαμηλούς τόνους ωστόσο η πραγματικότητα δεν είναι αυτή που αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα τα οποία βέβαια αποδίδονται στον περιφερειάρχη.

Κατανοούμε το επικοινωνιακό “παιχνίδι” με στόχο το προφίλ του ανθρώπου που προλειαίνεται να διαδραματίσει ρόλο στην κεντρική πολιτική σκηνή κόντρα στην αριστερή πολιτική που έχει προκαλέσει τα ευρωπαϊκά σαλόνια αλλά καλό θα ήταν μία διαφορετική τακτική που να μην παραπέμπει σε πρακτικές του παλαιοκομματισμού.

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ με τις δηλώσεις του Κώστα Μπακογιάννη: 

Όχι δωρέαν βόλτες

Για τον Κώστα Μπακογιάννη δεν υπάρχουν πλέον δωρεάν βόλτες για τη χώρα. «Τα παλιά κόμματα δεν είπαν ποτέ την αλήθεια στο λαό. Τώρα πρέπει να ζήσουμε με αυτά που παράγουμε». Ο κ. Μπακογιάννης, εκ της θέσεώς του, έχει την εποπτεία 25 δήμων. Μιλώντας στη Θήβα παρέδωσε αυτό το μήνυμα στους συγκεντρωμένους. Το άρθρο αναφέρει πως αν ο ίδιος εξελέγη ως ανεξάρτητος, είναι γόνος μιας δεξιάς οικογένειας.

Στη Θήβα, ο κ. Μπακογιάννης διαπιστώνει πως το πρόβλημα της χώρας είναι μεγαλύτερο από ότι φαίνεται: το ποσοστό ανεργίας στην περιοχή είναι πολύ υψηλό, τα σκουπίδια δεν μαζεύονται και οι περικοπές του προϋπολογισμού κατά 50% δεν αφήνουν περιθώρια για πολλά. Εδώ και ένα χρόνο, η Θήβα προσπαθεί να ολοκληρώσει την ανακαίνιση του κεντρικού δρόμου της πόλης (έργο ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ), αλλά από τη στιγμή που η κατασκευαστική εταιρεία δεν έχει λάβει χρήματα, το έργο έχει μείνει στα μισά. Το μοναδικό που θυμίζει ότι στο σημείο γίνονταν έργα είναι οι εγκαταλελειμμένες μπουλντόζες.

Κατά τον κ. Μπακογιάννη, ακόμη και στις χειρότερες ημέρες της λιτότητας τα έργα αυτά συνεχίζονταν, αλλά από τις 30 Απριλίου, όποτε και η κρίση ρευστότητας έχει δυσβάσταχτη, η κυβέρνηση έδωσε εντολή να σταματήσουν οι πληρωμές.

«Τα έργα αυτά είναι η σανίδα σωτηρίας μας», δήλωσε ο κ Μπακογιάννης, ο οποίος έχει δει τον προϋπολογισμό της Νομαρχίας να μειώνεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ, από 65 εκατομμύρια ευρώ πριν από τέσσερα χρόνια. «Αυτό δεν είναι κεϋνσιανή πολιτική – είναι το να βρεις λίγα χρήματα για να επισκευάσεις ένα δρόμο».

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ του σταρ και την αντίδραση του Δημάρχου:


από LAMIASTARGR

Αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν και ο περιφερειάρχης με σχετική ανακοίνωση διαψεύσει το δημοσίευμα,