Διαψεύδει κατηγορηματικά “λουκέτο” στο στρατόπεδο της Θήβας.

Κοινοποίηση στα Social Media

Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά απέναντι στις φήμες που αναπτύχθηκαν στη Θήβα μετά από δημοσίευμα που μιλά για 9 καταργήσεις σε κέντρα νεοσυλλέκτων, ανάμεσά τους και αυτό της Θήβας.

Ο Γιάννης Σταθάς επικοινώνησε αμέσως με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Τόσκα όπου τον διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένας συγκεκριμένος σχεδιασμός και οτι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η κατάργηση του κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού της Θήβας.

Σας παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα:

Τέσσερα από τα συνολικά 13 Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα παραμείνουν ανοιχτά. Στα υπόλοιπα μπαίνει “λουκέτο”.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Στύλιου σχετικά με την συνέχιση ή μη, της λειτουργίας του στρατοπέδου στην Άρτα, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων,επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».

Πρόσθεσε πως από τα 13 συνολικά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 – 4 είναι αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές, που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.

 http://www.onalert.gr/