Επιβεβαίωσε ο δήμαρχος Γ. Ντασιώτης τα δημοσιεύματα στο οτι αγρότης ποτίζει από κρουνό

Κοινοποίηση στα Social Media

Να ξεκινήσουμε με δύο διαπιστώσεις φαντάζομαι κοινά αποδεκτές:

Πρώτον ο Δήμος δεν είναι “μαγαζί” κανενός και δεύτερον τα πολλά λόγια είναι φτώχεια αν δεν λένε κάτι.

ntasiotis620Ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης λέει πολλά αλλά για την “ταμπακιέρα” τίποτα εκτός του ότι επαληθεύει το δημοσίευμα στο οτι πράγματι αγρότης ποτίζει από κρουνό.

Ωστόσο αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση δημιουργεί νέα ερωτήματα πέραν του βασικού ερωτήματος αν δηλαδή για τις ενέργειες που έχουν γίνει υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου εκτός και αν ο κ. Δήμαρχος αποφασίζει μόνος του (ή έστω σε συνεννόηση με κανέναν Αντιδήμαρχο) διότι ο Η. Μπαλόκας, Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας που ανέδειξε το θέμα δεν γνώριζε τίποτα.

 

Πιο συγκεκριμένα και για να γίνει το θέμα κατανοητό:

Πρόκειται για νερό ύδρευσης που χρησιμοποιήθηκε για άρδευση;

Ο κ. Ντασιώτης που ως Δήμαρχος σε σχετικό έγγραφο τονίζει για το νερό οτι “η όποια έλλειψη παρατηρηθεί θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπερκατανάλωση”   κάνει λόγο για “δημοσιεύματα σε τοπικούς ιστότοπους πουαφορούν την χρήση νερού ύδρευσης για άρδευση στη Δημοτική Κοινότητα Αλιάρτου”.

Υπάρχει σχετική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου;

Όπως ο κ. Ντασιώτης κάνει γνωστό το κτήμα είναι δημοτικό.

Τον κρουνό ποιός τον πλήρωσε και τον τοποθέτησε;

Πόσα στρέμματα είναι το κτήμα;

Πόσα στρέμματα έχει νοικιάσει ο συγκεκριμένος αγρότης;

Πόσα καλλιεργούνται;

Ποια είναι η καλλιέργεια;

Τι κέρδος θα αποφέρει η καλλιέργεια και τι (αλλά και ποιο) ποσό θα δαπανηθεί για το κοινωνικό παντοπωλείο την προσφορά του οποίου ουδείς αμφισβητεί;

Και πάλι, υπάρχει απόφαση Δ.Σ.;

“Χρειαζόταν ένα και μοναδικό νερό για το φύτρωμα του σπόρου και η δημοτική αρχή αποφάσισε να το δώσει με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις που τηρήθηκαν απαρέγκλιτα”, λέει ο Δήμαρχος.

Όμως ποιά δημοτική αρχή αποφάσισε αφού υπάρχει Δημοτικός Σύμβουλος που καταγγέλλει πως όχι μόνο δεν πήρε καμία τέτοια απόφαση αλλά ούτε καν ενημερώθηκε; Για απόφαση Δ.Σ. να υποθέσω ούτε λόγος…

Με τις βολές του δημάρχου (προς συμβούλους και αγρότες) που υποστηρίζει πως “κανένας από τους «χιουμορίστες αγρότες» δεν εμφανίστηκε, ούτε φυσικά από τους υπερευαίσθητους δημοτικούς συμβούλους, για να βοηθήσει παρόλο που καρπώθηκαν το θετικό κοινωνικό έργο”, δεν θα ασχοληθούμε, ας απαντήσουν οι ίδιοι.

Ασχολίαστο (αλλά στην κρίση των αναγνωστών) επίσης θα μείνει οτι κάποιοι σύμφωνα πάντα με τον κ. Ντασιώτη αποσκοπούν “στο να απολεσθεί το «ηθικό πλεονέκτημα» (σσ για την αποφυγή παρεξηγήσεων τα εισαγωγικά είναι του δημάρχου και όχι δικά μου) από την παρούσα Δημοτική Αρχή, σε ένα ευαίσθητο θέμα που ομολογείται από όλους ότι «μπήκε σειρά». Ξεχνούν όμως ότι ο κόσμος και βλέπει και θυμάται και μπορεί να συγκρίνει”.

Τώρα στο οτι το χωράφι “τα προηγούμενα χρόνια παρέμεινε ακαλλιέργητο αποτελώντας εστία ρύπανσης αλλά και κινδύνου πυρκαγιάς με απρόβλεπτες συνέπειες, δεδομένου ότι οι τεράστιες κοινόχρηστες εκτάσεις είναι δύσκολο να είναι συνεχώς αποψιλωμένες, παρά τις επίπονες προσπάθειες που καταβάλλονται“, δεν θα αμφισβητήσω τον δήμαρχο, το χάλι που περιγράφει ήταν πραγματικό,  εκτιμώ όμως οτι δεν φταίνε ούτε οι δημότες ούτε η αντιπολίτευση  αλλά η δημοτική αρχή των προηγούμενων ετών που είναι και σημερινή δημοτική αρχή.

kroynos1

Τέλος να πιάσουμε και λίγο τα περιβαλλοντικά που έχει εμπειρία και ο δήμαρχος αλλά και συνεργάτες του. Το χωράφι φαίνεται να είναι με τριφύλλι.

Επειδή το χωράφι είναι μέσα στην πόλη και πιο συγκεκριμένα “στο κέντρο της πόλης, δίπλα στο Δημοτικό Στάδιο και απέναντι από τα Σχολεία” γνωρίζει κανείς αν θα χρησιμοποιηθεί φυτοφάρμακο, αν χρησιμοποιηθεί διαφυλλικό σε υγρή μορφή για λίπανση και αν θα χρησιμοποιηθεί ζιζανιοκτόνο για το μιγάκι;

“Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα έρθει το θέμα προς ενημέρωση”, είπε ο κ. Ντασιώτης.

“Κατόπιν εορτής”, σχολίασαν οι “χιουμορίστες”…

 

Από το http://diavimanews.blogspot.gr