Υποψήφιος ή «λαγός»;

Κοινοποίηση στα Social Media

ziogasΈνας – ένας άρχισαν να ξεπετάγονται οι υποψήφιοι για τις δημοτικές του 2014. Άλλοι γιατί πραγματικά το επιλέγουν, άλλοι από συνήθεια επειδή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση θέλουν να ακούν το όνομά τους και ας μην μπαίνουν μπροστά και άλλοι για να κάνουν τους «λαγούς».

Ένας από αυτούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την θέση του δημάρχου Λιβαδειάς είναι και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιώγας υποψήφιος στις τελευταίες εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς να τον πτοεί το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις είναι λίγο πάνω από το όριο εισόδου στη Βουλή, χωρίς να τον πτοεί το γεγονός ότι τα μέτρα του μνημονίου της τρικομματικής κυβέρνησης στην οποία συμμετέχει το κόμμα του έχουν οδηγήσει τον κόσμο και τους συμπολίτες του στην εξαθλίωση ο κ. Ζιώγας έκανε γνωστές τις προθέσεις του.

«Ο Γιώργος Ζιώγας υποψήφιος δήμαρχος» είναι ο τίτλος του μπλόγκ και πιο συγκεκριμένα του viotia.blogspot.gr το οποίο επέλεξε για να απευθυνθεί στους Λιβαδείτες.

Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα αναφέρει τα εξής: «Την πρόθεσή του να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Λεβαδέων στις επόμενες δημοτικές εκλογές εξέφρασε με δήλωσή του προς τη viotia ο περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Γιώργος Ζιώγας. Το ενδιαφέρον του κ. Ζιώγα για τη Λιβαδειά είναι γνωστό από παλιά ενώ κατά καιρούς έχει ακουστεί το όνομά του χωρίς ποτέ να εκτεθεί ως υποψήφιος δήμαρχος. Αλλά για όλα υπάρχει η πρώτη φορά…

Η συζήτηση έφθασε  και  στις έρευνες του ΣΔΟΕ για τους αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους ΟΤΑ -όπου υπάρχει ως γνωστόν εκτροφείο σκανδάλων. Ο Γιώργος Ζιώγας επισήμανε ότι η μοναδική αξιόπιστη και δίκαια λύση είναι η θέσπιση του πόθεν έσχες για όλους διατελέσαντες σε θέση ευθύνης τα τελευταία 30 χρόνια ώστε να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

Πως όμως μπορεί ένας υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να είναι ανεξάρτητος ως υποψήφιος δήμαρχος δεν το εξηγεί. Πιθανόν να θεωρεί ότι το «χρίσμα» θα το πάρει ο νυν δήμαρχος Νίκος Παπαγγελής για τον οποίο προφανώς ο κ. Ζιώγας εκτιμά ότι απέτυχε στο έργο του και έτσι προβάλει την δική του επιθυμία για τη θέση του δημάρχου. Ωστόσο αυτό όπως εύκολα μπορεί ο καθένας να καταλάβει δεν αρκεί για να είναι κάποιος πραγματικά ανεξάρτητος.

Εκτός και αν πρόκειται απλά για μια πρόθεση, κάτι που δεν αποτελεί αυτοσκοπό και στο τέλος ο κ. Ζιώγας μπει σε κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο ή επιλέξει να μην ασχοληθεί με τον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης και συνεχίσει την καλή πορεία που έχει στον δεύτερο βαθμό.

Όπως και να έχει πάντως αργά ή γρήγορα θα φανεί…

Από εμάς καλή επιτυχία σε ότι και αν επιλέξει.