Αστυνομικές επιχειρήσεις στην Στερεάς Ελλάδα και σύλληψη 30 ατόμων

Κοινοποίηση στα Social Media

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα 

Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας 

Στο πλαίσιο των εξορμήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά (944) άτομα και (784) οχήματα, προσήχθησαν (72) άτομα και βεβαιώθηκαν (332) παραβάσεις 

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

 

 

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-05-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στη σύλληψη διωκόμενων προσώπων και στη διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξορμήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (944) άτομα, εκ των οποίων (772) ημεδαποί και (172) αλλοδαποί, καθώς και (784) οχήματα.

Προσήχθησαν: (72) άτομα, εκ των οποίων (49) ημεδαποί και (23) αλλοδαποί. 

Συνελήφθησαν: (30) άτομα, εκ των οποίων (22) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

 • (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • (6) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
 • (4) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
 • (7) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
 • (5) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
 • (1) ημεδαπός, για παραεμπόριο. 

Κατασχέθηκαν:

 • Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
 • Διάφορα είδη παραεμπορίου. 

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (332) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

 • (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
 • (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
 • (315) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (56) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, (9) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ και (235) λοιπές παραβάσεις].  
 • (9) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
 • (1) παράβαση για παραεμπόριο.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά κα στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.