“Τύφλα να χει ο Μάρλον Μπράντο” (video)

Κοινοποίηση στα Social Media

Από τον Καβάφη της Φανής Παπαθωμά, στον Θανάση Βέγγο και το πασίγνωστο «ήσυχο ήσυχο το ποταμάκι» πέρασε η κόντρα μεταξύ του Αριστείδη Ρούσσαρη και  αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, για τα χιλιάδες πλημμυρισμένα στρέμματα αγροτικής γης στην Κωπαίδα.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λεβαδέων, παρουσία του περιφερειάρχη Στερεάς στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, «στόλισε» και πάλι την ηγεσία της περιφερειακής ενότητας Βοιωτίας μιλώντας για αντιπεριφερειάρχη κατώτερη των περιστάσεων στο θέμα της αποστράγγισης της Κωπαίδας μετά τις έντονες βροχοπτώσεις του Χειμώνα.

Ο Άρης Ρούσσαρης, στις βολές Παπαθωμά με Καβάφη, επέλεξε να επιτεθεί ξανά με το απόσπασμα της Ελληνικής ταινίας «Τύφλα να χει ο Μάρλο Μπράντο» του 1963 στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Θανάσης Βέγγος.

Έλεγε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η κ. Παπαθωμά: «Σε όσους, στην ασφάλεια της βολής τους, θεραπεύουν  την ποίηση και εκφράζονται και μέσα απ΄ αυτήν, με ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό στην ιστορία τους, θυμίζω από τον Καβάφη: Ανέγνως, αλλ΄ ούκ  έγνως εί  γάρ έγνως, ούκ αν κατέγνως».

Χθες ο Α. Ρούσσαρης είπε απευθυνόμενος στην Φ. Παπαθωμά: “Όποιος ασχολείται με τα κοινά δεν έχει προσωπικά με κανέναν, όποιος έχει προσωπικά είναι κομπλεξικός και δεν κάνει να ασχολείται με την πολιτική”.

Και σε άλλο σημείο συμπλήρωσε: “Δεν έχω τίποτα μαζί σας και το ποίημα του Καβάφη από το οποίο αποσπάσατε μόνο τρεις λέξεις ήταν άκρως υβριστικό διότι πιο πάνω ο ποιητής αναφέρει για τον γελοιωδέστατο τύπο”.

Όσο για τους στοίχους που επέλεξε o Α. Ρούσσαρης να… αντεπιτεθεί ήταν “…ήσυχο, ήσυχο το ποταμάκι αργοκυλάει το γαλάζιο του νεράκι…”.


Η Φανή Παπαθωμά αισθάνθηκε οτι ο Κώστας Μπακογιάννης την κάλυψε  στη νέα επίθεση που δέχθηκε από τον Α. Ρούσσαρη και επιφυλάχθηκε να απαντήσει στο μέλλον αν και εφόσον το κρίνει σκόπιμο.