Νίκος Βούτσης: «Πάρα πολύ κακή η απόφαση των Δημάρχων»

Κοινοποίηση στα Social Media

«Αρνητική έκπληξη και πάρα πολύ κακή εξέλιξη», χαρακτήρισε ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, την απόφαση των Δημάρχων, κατά το ετήσιο Συνέδριο τους, να μη μεταφέρουν τουλάχιστον άμεσα – αφέθηκε ανοιχτό να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον σύμφωνα και με την ψηφισμένη απόφαση – τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, κάνοντας λόγο, ταυτόχρονα, για «συνδικαλισμό πολύ παλαιού τύπου», από στελέχη της Δεξιάς της Κεντροδεξιάς – εξαιρώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη – αλλά και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., «οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουνε κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς…» όπως χαρακτηριστικά τόνισε, στη συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ΕΣ.Δ.Α. υπογράμμισε:

«Αρνητική έκπληξη ήταν αυτή η εξέλιξη. Δεν είναι καθόλου περίεργη, είναι πάρα πολύ κακή. Είναι συνδικαλισμός πολύ παλαιού τύπου. Πιστεύω ότι δεν εκφράζει τον κύριο Πατούλη προσωπικά και έχω λόγους να το λέω αυτό, διότι υπήρξε μία μεγάλη διένεξη ενδοπαραταξιακή μέσα στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς και μέσα στο συνέδριο, που έχει σχέση και με αυτά που γίνονται στη Νέα Δημοκρατία και με κάποιους κυρίους εκ του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουνε κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς. Και όλο αυτό οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Η οποία δε λέει τίποτα. Τους είδε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είχαν ζητήσει να τους δει ο Πρωθυπουργός για να τους βεβαιώσει πως έχουμε ανάγκη. Τους είδε, βγήκαν πανευτυχείς, τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε να πάμε να πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω. Κάτι πράγματα στα όρια του ακατάληπτου. Και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η αυτοδιοίκηση έτσι χάνει το κύρος της».

Ο κ. Βούτσης σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, κάνει λόγο για παρερμηνεία των λεγομένων του, αναφορικά με τον «Καλλικράτη» και την “επικείμενη” αύξηση των Δήμων σε 380 από 325 που είναι σήμερα, λέγοντας, συγκεκριμένα:

«Δεν είπα τέτοια πράγματα. Αυτά που έχουμε πει είναι πως ίσα – ίσα, δεν ανοίγουμε το χωροταξικό. Δηλαδή την αύξηση των Δήμων, διότι αυτό θα επικάλυπτε όλη την ουσιαστική κουβέντα. Ούτε κατά διάνοια εννοούμε ότι μπορεί να γυρίσουμε στο καθεστώς των χιλίων Δήμων», για να συμπληρώσει:

«Αυτό που είπαμε είναι ότι, ώριμες προτάσεις για νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, που μπορούν πράγματι να φτάσουν τις τριάντα, τις πενήντα, μπορεί στο τέλος όμως της συζήτησης να συζητηθούν και να νομοθετηθούν.

Δηλαδή ίσα – ίσα είναι σε αντίστροφη κατεύθυνση οι δηλώσεις που έκανα».

http://www.epoli.gr/