Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών, Εύβοιας-Βοιωτίας: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στο Νηρέα

Κοινοποίηση στα Social Media

Στις 16 Φεβρουαρίου 2015 με εντολή της εργοδοσίας του ΝΗΡΕΑ απολύθηκε η συνάδελφος ΒΚ που δούλευε στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην Εύβοια, στα Γιάτρα. Η συνάδελφος που είναι μέλος του συνδικάτου μας απολύθηκε γιατί πρωτοστάτησε στη δημιουργία του επιχειρησιακού σωματείου του ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια. Μέσα στον χώρο εργασίας ήταν υπόδειγμα στη δουλειάς της. Μεγαλώνει μόνη της 2 παιδιά που με τη ίδια της τη στάση τα μαθαίνει να μη σκύβουν το κεφάλι.

Στις 7 Απρίλη 2015 και μετά από πολλές αναβολές έγινε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας Εύβοιας όπου το συνδικάτο μας κάλεσε την εταιρία να αναθεωρήσει. Tο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων στην Εύβοια μετά από συνελεύσεις που πραγματοποίησε έβγαλε ανακοίνωση στις 20 Απρίλη 2015 με την οποία επίσης καλούσε την εταιρία να αναθεωρήσει τη στάση της και να ανακαλέσει την απόλυση.

Ο ΝΗΡΕΑΣ που είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση παραγωγής μεσογειακών ψαριών σε όλο τον κόσμο από τη μία απολύει μία μάνα 2 ανήλικων παιδιών και από την άλλη στην ιστοσελίδα που έχει στο ίντερνετ διαφημίζεται για την κοινωνική ευθύνη, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία στο συνδικαλισμό!!! Φυσικά όλα αυτά ο ΝΗΡΕΑΣ τα λέει στους «παραέξω» γιατί σε ότι αφορά τους εργαζόμενούς του, το 2013 μείωσε τους μισθούς, το 2010 είχε θανατηφόρο εργατικό ατύχημα και όταν μιλάει για ανθρώπινα δικαιώματα δεν βάζει μέσα σε όσους τα δικαιούνται τη συνάδελφο που απέλυσε και τα 2 ανήλικα παιδιά της!!! Αυτό είναι το πρόσωπο της εργοδοσίας. Επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων για να αυξηθούν τα υπερκέρδη που βγάζει.

Μετά τα παραπάνω με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκηρύσσουμε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις εγκαταστάσεις του ΝΗΡΕΑ στην Εύβοια για την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης. Ώρα έναρξης της απεργιακής κινητοποίησης ορίζεται η 12:00 βραδινή της 13ης Μαΐου προς την 14η Μαΐου. Στις περιπτώσεις που βάρδια ξεκινάει από τις 10:00 ή 11:00 το βράδυ τις 13ης Μαΐου 2015, τότε η απεργιακή κινητοποίηση θα αρχίζει με την έναρξη της βάρδιας.

Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων σε όλο τον όμιλο και τον κάθε ένα εργαζόμενο χωριστά να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις. Να οργανωθούμε παντού και για να ανακληθεί η απόλυση αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις ορέξεις της εργοδοσίας.