Πρόγραμμα πρώτων βοηθειών για πολίτες στο Γυμνάσιο & Λύκειο Οινοφύτων

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ σε συνεργασία με το τμήμα Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού υλοποιεί  πιστοποιημένο πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες. Στα πλαίσια αυτής της δράσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις 5/5/2015, νοσηλεύτριας του Ερυθρού Σταυρού στο Γυμνάσιο & Λύκειο Οινοφύτων. Εκεί οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη φιλοσοφία των Πρώτων Βοηθειών κατανοώντας τη σημασία τους. Η νοσηλεύτρια του Ε.Ε.Σ έδειξε στους μαθητές τα βασικά βήματα πρώτων βοηθειών και τους εξήγησε τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση απώλειας αισθήσεων. Επίσης, ενημερώθηκαν τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση έκτακτων αναγκών.

Εμφάνιση DSCN0998.jpg

Εμφάνιση DSCN0997.jpg

Εμφάνιση DSCN0995.jpg

Εμφάνιση DSCN0994.jpg

Εμφάνιση DSCN0993.jpg

Ευχαριστούμε θερμά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής δράσης. Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ θα συνεχίσει τις εκπαιδευτικές της και πολιτιστικές της δραστηριότητες με γνώμονα πάντα την ενίσχυση των γνώσεων και των ικανοτήτων των κατοίκων της περιοχής.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι το πρόγραμμα «Πρώτων Βοηθειών για Πολίτες» συνεχίζεται και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να κάνει αίτηση για να ενταχθεί στα νέα τμήματα.