Τον Ορχομενό επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης

Κοινοποίηση στα Social Media

Τον Δήμο Ορχομενού επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης στο πλαίσιο του διαλόγου για την μέγιστη δυνατή απορρόφηση πόρων από το νέο ΕΣΠΑ αλλά και τα έργα που θα προκριθούν προς κατασκευή να ικανοποιούν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόταν από την Αντιπεριφερειάρχη Φανή Παπαθωμά, τον Αντιπεριφερειάρχη Χάρη Σανιδά, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Γιάννη Περγαντά και Γιάννη Ταγκαλέγκα αλλά και τους εκπροσώπους της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής Γιάννη Κούτσικο και Βαγγέλη Κόρκο που ουσιαστικά ανέλυσαν τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούν οι τοπικές κοινωνίες προκειμένου να απορροφήσουν πόρους έως το τέλος αυτής της θητείας.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας Λουκάς Υπερήφανος καλωσόρισε τον Περιφερειάρχη και την ομάδα εργασίας και έθεσε από την αρχή δύο κορυφαία ζητήματα, την Κωπαΐδα και τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς.

Ο κ. Υπερήφανος αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του για την μέχρι σήμερα αγαστή τους συνεργασία και τόνισε για άλλη μια φορά πως θα είναι δίπλα τους σ`  ότι χρειαστεί για το καλό της Περιφέρειας αναφέρθηκε στην δυναμική που έχει αναπτύξει ο κ. Μπακογιάννης χαρακτηρίζοντάς τον «περιφερειάρχη των έργων».

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και τόνισε τα δύο βασικά «κλειδιά» για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ τη νέα Προγραμματική Περίοδο έως το 2020 που είναι η ετοιμότητα από πλευράς Δήμων και έργα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

«Στόχος μας είναι η απορροφητικότητα στο 100%. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι θέμα ποιότητας έργων και δυστυχώς παρ` όλα τα προηγούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα  που έχουν περάσει,  δεν έχουν γίνει ακόμη πολλά. Εμείς θέλουμε αυτή την προγραμματική περίοδο  τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης ο οποίος στην συνέχεια απαντώντας σε όλα τα ερωτήματα που του τέθηκαν από δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, από τους διευθυντές του Δήμου αλλά και τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών.

Καταλήγοντας , κάλεσε τους αγρότες να πληρώσουν τα ανταποδοτικά και υιοθετώντας την έκφραση του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Τούντα συμπλήρωσε πως “η αγροτική γη είναι η καρδιά του Δήμου και οι αρχαιότητες η ψυχή του” χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον Ορχομενό, “καρδιά της πολιτιστικής διαδρομής Ερέτρια, Ορχομενός, Δελφοί”.