Σε μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά καλεί το Ε.Κ. Λιβαδειάς

Κοινοποίηση στα Social Media

Η Πρωτομαγιά, ως εργατική γιορτή, καθιερώθηκε στις 20 Ιουλίου 1889, σε ανάμνηση του ξεσηκωμού των εργατών του Σικάγου την 1η Μαΐου 1886, που ξεσηκώθηκαν διεκδικώντας οκτάωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Το Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Εργατοϋπαλληλικού  Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς με ανακοίνωση του καλεί εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους και συνταξιούχους στην  απεργιακή συγκέντρωση  την Παρασκευή 1η  Μάη στις 10 το πρωί στο χώρο του Ε.Κ.

“Aν και το πολιτικό σκηνικό άλλαξε στη χώρα μας εμείς παραμένουμε στις πάγιες θέσεις μας, υπερασπιζόμενοι τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να κατοχυρώσουμε στην πράξη όλα τα δίκαια αιτήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας, τα οποία πρέπει να προωθήσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις προεκλογικές της εξαγγελίες”, τονίζει χαρακτηριστικά το Ε.Κ. Λιβαδειάς.

Παράλληλα καλεί σε κοινούς αγώνες μακριά από μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.

“Υποχρέωσή μας είναι να αγωνιστούμε όλοι μαζί, ανεξάρτητα του τι πιστεύουμε και που ανήκουμε, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε τα Μνημόνια, που είναι Μνημόσυνα της ελληνικής κοινωνίας και οδυνηρή παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. διεκδικώντας ταυτόχρονα διαγραφή του χρέους και δουλειά για όλους”, σημειώνει χαρακτηριστικά.

Υπογραμμίζει δε πως το Συνδικαλιστικό Κίνημα απαιτεί και διεκδικεί άμεσα μέτρα για ανάπτυξη και απασχόληση, ενίσχυση των εισοδημάτων (μισθών, ημερομισθίων, συντάξεων  για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας και για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων διεκδικεί  αμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων των μνημονικών κυβερνήσεων και τουλάχιστον επιστροφή του εργασιακού περιβάλλον πριν του 2009, διαγραφή των «κόκκινων δανείων». άμεση επαναχορήγηση της 13ης και 14ης σύνταξης, διασφάλιση του Δημόσιου και κοινωφελούς χαρακτήρα των ΔΕΚΟ και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με την παροχή φθηνών και ποιοτικών υπηρεσιών και αγαθών προς το κοινωνικό σύνολο, εδραίωση του Κοινωνικού Κράτους, ποιοτική και ποσοτική βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων, κύρια σύνταξη στο 80% του μισθού και επικουρική τουλάχιστον στο 20%, ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανέργων, αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προτεραιότητα στην ουσιαστική εκπαίδευση και την συνεχή κατάρτιση και δωρεάν Δημόσια Εκπαίδευση για όλους.

“Διεκδικούμε την αποδέσμευση της χώρας από τις περιοριστικές πολιτικές των Βρυξελλών, που ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών και όχι των λαών και των πολιτών. Πολιτικές που προκαλούν απολύσεις, ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση.

Διεκδικούμε μια ΓΣΕΕ  δυναμική και ανεξάρτητη, που να είναι ουσιαστικά κοντά στα προβλήματα των εργαζομένων. Το μέγεθος των προβλημάτων, η ένταση της επίθεσης, οι εκβιασμοί  των «αγορών» και η σκληρότητα των «δανειστών» επιβάλλει τη μέγιστη δυνατή ενότητα όλων των εργαζομένων, σε κοινές δράσεις και κοινούς αγώνες”, καταλήγει το Ε.Κ. και επισημαίνει πως “όλοι μαζί μπορούμε”.