Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στη Στερεά

Κοινοποίηση στα Social Media

astynomiaΕκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στις 10-1-2013 το πρωί, σε καταυλισμούς ROMA στις περιοχές της Χαλκίδας Ευβοίας, Πυρίου Θηβών Βοιωτίας, Άμφισσας Φωκίδας, Ανθήλης Φθιώτιδας και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, στο πλαίσιο του γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας :

Συμμετείχαν: Εκατόν δέκα έξι (116) αστυνομικοί και διατέθηκαν (30) οχήματα από διάφορες Υπηρεσίες των Αστυνομικών Διευθύνσεων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια των ευρείας κλίμακας επιχειρήσεων και ερευνών, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέχθησαν: Πεντακόσια επτά (507) άτομα, εκ των οποίων τετρακόσιοι ογδόντα (480) ημεδαποί και είκοσι επτά (27) αλλοδαποί, καθώς και εκατόν τρία (103) οχήματα. 

Προσήχθησαν:Εκατόν εβδομήντα τέσσερα (174) άτομα, εκ των οποίων εκατόν εξήντα έξι (166) ημεδαποί και οκτώ (8) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν:

  • Ένας (1) ημεδαπός με ένταλμα σύλληψης για εμπορία ναρκωτικών.
  • Τρεις (3) ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
  • Δύο (2) ημεδαποί, ένας άνδρας και μία γυναίκα, για εκκρεμείς καταδικαστικές αποφάσεις.
  • Δύο (2) ημεδαπές, για κλοπές.

Κατασχέθηκαν:Ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης

Μεταφέρθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας εργαλεία μηχανημάτων και ηλεκτρονικές συσκευές, προκειμένου να διαπιστωθεί η νομιμότητα της κατοχής τους.

Βεβαιώθηκαν:

  •   (3) παραβάσεις περί Ναρκωτικών
  • (26)παραβάσεις περί Γ.Ο.Κ..
  • (24) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Παρόμοιες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www hellenicpolice.gr, θα αναρτηθούν βίντεο και φωτογραφίες από τις έρευνες και τις επιχειρήσεις στον καταυλισμό ROMA στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.