Μητρόπουλος: Οι δανειστές εκβιάζουν την Ελλάδα και η ρήξη είναι πιθανή

Κοινοποίηση στα Social Media

Δεν βλέπει κοινό σημείο με τους δανειστές της χώρας μας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος ο οποίος επισημαίνει οτι ενώ η κυβέρνηση πιέζει για έναν έντιμο συμβιβασμό έχοντας παράλληλα θέσει τις γνωστές κόκκινες γραμμές οι δανειστές πιέζουν σε ρήξη.

“Οι δανειστές πιέζουν σε ρήξη. Η κυβέρνηση και ο Τσίπας πιέζουν σε έντιμο συμβιβασμό. Ο στόχος παραμένει στο τραπέζι και αυτό σημαίνει ότι στις κόκκινες γραμμές που είναι μισθοί, συντάξεις, φορολόγηση των λαϊκών στρωμάτων, και κατάργηση ΕΝΦΙΑ, δεν μπορεί  η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση να υποχωρήσει”, τόνισε σε δηλώσεις του από τη Λιβαδειά ο κ. Μητρόπουλος και συμπλήρωσε πως “ένα δημοψηφίσματα κόκκινων γραμμών πρέπει να απασχολήσει σοβαρά την κυβέρνηση”.

Μέχρι στιγμής όπως είπε χαρακτηριστικά “τα μηνύματα που μας έρχονται είναι ότι οι δανειστές έχουν αφήσει στο τραπέζι το mail Χαρδούβελη, δεν κάνουν πίσω και εκβιάζουν την αποδοχή εκ μέρους της κυβέρνησης, μάλλον βρισκόμαστε τώρα σε πλήρη αδιέξοδο, ενδεχομένως αύριο να υπάρξουν ελπίδες για επίτευξη κάποιας συμφωνίας”.

Στο πλαίσιο αυτό ο Α. Μητρόπουλος εντάσσει και την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμιακά διαθέσιμα των ΟΤΑ χωρίς ωστόσο να συμφωνεί με την συγκεκριμένη ενέργεια.

“Δεν νοείται κυβέρνηση να μην λάβει τα μέτρα της για να εξασφαλίσει την ρευστότητα για μισθούς , συντάξεις και φάρμακα. εν δικαιολογώ την απόφαση για την ΠΝΠ, αλλά η κρισιμότητα της κατάστασης είναι αυτή που την επέβαλε εύχομαι να μην επαναληφθεί.