Τις ευχές των Βοιωτών για την ονοματική του εορτή δέχθηκε ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος

Κοινοποίηση στα Social Media

H Ορθόδοξη εκκλησία τίμησε την μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του τροπαιοφόρου και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος δέχθηκε τις ευχές εκπροσώπων των αρχών και των πιστών για την ονοματική του εορτή.

Το πρωί ο κ. Γεώργιος λειτούργησε  στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λιβαδειάς, το μεσημέρι δέχθηκε ευχές στην αίθουσα τελετών της Μητρόπολης και το απόγευμα χοροστάτησε σε πανηγυρικό εσπερινό στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στη Θήβα.

Ο κ. Γεώργιος ευχαρίστησε όσους εύχονται και προσεύχονται για την ταπεινότητα του σε αυτή την κρίσιμη περίοδο και ευχήθηκε με σεβασμό και αγάπη σε όλους υγεία δύναμη μακροημέρευση και κάθε θεϊκή ευλογία στην ζωή τους.

“Η εορτή του Αγίου Γεωργίου που είναι από τους παλιούς μάρτυρες ξεχωριστά μας συγκινεί και μας βοηθά να δούμε την προοπτική της ζωής μας ως μαθητεία στον αναστημένο Ιησού χριστό τον Θεάνθρωπο κύριό μας. Γι αυτό λοιπόν σήμερα που γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος ανά την οικουμένη είναι μια ευκαιρία να δούμε τα κατορθώματα τα ηρωικά εκείνου και την προοπτική της δικής μας ζωής κοντά στον Χριστό”, σημείωσε ο κ. Γεώργιος.

Και συμπλήρωσε: “Είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούμε γιατί γύρω μας υπάρχει πολύ ανασφάλεια, πολύς πόνος πολύ αγωνία από τόσα γεγονότα και σαφώς χρειάζεται πολύ ενίσχυση στο θεϊκό χάδι που εκφράζει η εκκλησία σε κάθε συνάνθρωπο εμπερίστατο, άρρωστο και πονεμένο. Θέλω να ευχηθώ σε όλους δύναμη και υγεία, ενίσχυση να κρατήσουμε την αισιοδοξία και την ελπίδα μέσα ζωντανή και να αγωνιστούμε με ενότητα και καλή συνεργασία για οτι όμορφο για οτι καλό για όλα που απορρέουν από τις πηγές και τις αλήθειες τις πίστεώς μας που συμβάλουν στην ανθρωπιά, στον πολιτισμό και προπαντός ενισχύουν την πορεία της ζωής”.

Καταλήγοντας ο κ. Γεώργιος ευχήθηκε: “Χρόνια πολλά, αναστάσιμα και εόρτια. Οι ευχές μέσα από την καρδιά μου αγκαλιάζουν τον καθένα και τους εορτάζοντες αλλά και τους απανταχού Βοιωτούς όλων των επαρχιών μας, όλους που ενισχύουν το έργο της εκκλησίας, κληρικούς και λαϊκούς τους οποίους εγκάρδια ευχαριστώ όπως και εκείνους που ενισχύουν τα ιδρύματα μας που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση”.

geo2 geo3